Trei firme, urmărite penal pentru efectuarea de lucrări de construire fără autorizaţie în Herăstrău

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.03.2021 - 11:22
Trei firme, urmărite penal pentru efectuarea de lucrări de construire fără autorizaţie în Herăstrău. / Foto: restocracy.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat că au început urmărirea penală faţă de trei societăţi comerciale într-un dosar în care se investighează efectuarea de lucrări de construire fără autorizaţie în Parcul Herăstrău.

SHARE

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de trei societăţi comerciale pentru săvârşirea infracţiunii de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare de lucrări de construire, prevăzută de articolul 24 lit. a) din Legea50/1991.

Citește și:

Percheziții pentru construcții într-un parc istoric. Vicele PSD Tineret și patronul Nuba, vizat

Lucrări de desfiinţare şi de construire fără autorizaţie la imobilul situat în Parcul Regele Mihai 1 Herăstrău, Șos. Nordului nr. 1

Procurorii notează în ordonanţă că, în perioada martie 2020 - prezent, ar fi fost executate lucrări de desfiinţare şi de construire fără autorizaţie la imobilul situat în Parcul Regele Mihai 1 Herăstrău din Bucureşti, şoseaua Nordului nr. 1, Sector 1, compus din teren în suprafaţă totală de 4.829 mp şi patru construcţii.

"Lucrările, care au constat în desfiinţarea unor corpuri de clădiri şi executarea unor alte construcţii, au fost efectuate de o societate comercială cu obiect principal de activitate executarea lucrărilor de construcţii, la instigarea unor alte două societăţi comerciale", se precizează în comunicat.

Citește și:

VIDEO Un club de fițe plătește amenda dintr-o sticlă de șampanie și îi mai rămân 56.500 de lei

Sursa citată menţionează că terenul şi cele patru construcţii ar fi făcut obiectul unor contracte de închiriere şi de asociere în participaţiune încheiate între Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi cele două societăţi comerciale anterior menţionate, în scopul desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică şi se află într-o zonă protejată construită cu grad de protecţie maxim, în care se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural."

Parchetul informează totodată că, în cursul zilei de joi, au fost efectuate trei percheziţii la sediile celor trei societăţi comerciale de către poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar prin ordonanţa procurorului s-a dispus oprirea temporară a lucrărilor. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.