Tragedie în zi de sărbătoare. Un cunoscut alergător a murit pe când participa la Maratonul Unirii

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 24.01.2024 - 13:53
Un cunoscut maratonist a murit chiar în timpul cursei - Foto: ilierosu.ro - cu rol ilustrativ
ilie rosu

Tragedie în zi de sărbătoare. Un cunoscut alergător a murit pe când participa la Maratonul Unirii, fiind răpus de un stop cardio-respirator chiar pe strada Principatele Unite din localitate.

SHARE

Tragedie în zi de sărbătoare. Un cunoscut alergător a murit pe când participa la Maratonul Unirii, după ce a făcut un stop cardio-respirator la scurtă vreme de la startul celei de-a 8-a ediții a competiției. 

Tragedie în zi de sărbătoare. Un cunoscut alergător a murit pe când participa la Maratonul Unirii

A 8-a ediție a Maratonului Unirii, organizat, miercuri, la Focșani, de Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcat de o imensă tragedie.

Ilie Roșu, unul dintre cei mai cunoscuți maratoniști din țară, a decedat în urma unui stop cardio-respirator pe care l-a suferit în timp ce participa la competiție.

Tragedia s-a produs chiar pe strada Unirea Principatelor, la scurt timp după ce participanții la maraton au plecat de la start din centrul Focșaniului.

Citește și: INTERVIU Adrian Cioroianu, despre Alexandru Ioan Cuza: Nu a fost un playboy cu accent moldovenesc!

După câteva sute de metri, Roșu, originar din Adjud, a căzut secerat la pământ. Imediat, o persoană din grupul de maratoniști i-a făcut acestuia masaj cardiac până la momentul în care a sosit un echipaj SMURD.

La fața locului a ajuns și un medic de la Spitalul Militar din Focșani, care tocmai ieșise din tură. Doctorul Dorinel Ticu a fost cel care a continuat manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor medicilor, în jurul orei 11:30, acesta a fost declarat decedat, conform jurnaldevrancea.ro.

Ilie Roșu alerga mereu cu tricolorul la el - Foto: ilierosu.ro

Ilie Roșu avea 64 de ani și a alergat primul său maraton la vârsta de 48 de ani. De-a lungul vieții sale la aproape 300 de maratoane, atât în țară, cât și în străinătate.

Era colonel în rezervă și era cunoscut pentru faptul că alerga cu tricolorul în mâini sau înfășurat în jurul gâtului în orice cursă.

„Nu există om pe pământ care să nu iubească mișcarea în aer liber și care să nu-i respecte pe cei care fac sport. De multe ori, în timpul alergării, descoperim în noi energii necunoscute, pe care am putea să le folosim zilnic pentru a ne atinge obiectivele și pentru a ne educa voința pentru a învinge.

Deși n-am fost un sportiv de performanță, i-am admirat mereu pe cei care au încercat să-și depășească limitele. Am furat ceva de la ei și prin muncă, perseverență, tenacitate am reușit să-mi îndeplinesc un vis: acela de a alerga un maraton.

Am avut de partea mea o mulțime de prieteni, care s-au bucurat și au suferit alături de mine.”, este o parte din prezentarea de pe site-ul personal al maratonistului Ilie Roșu.

Citește și: Cine a fost femeia care a salvat Unirea Principatelor Române? A murit de holeră la 40 de ani

Ilie Roșu participa la cea de-a 8-a ediție a Maratonului Unirii de la Focșani, o ediție cu un caracter simbolic.

Maratonul Unirii urma să se desfășoare în regim de ștafetă, alergându-se pe granița existentă la 1859 între Moldova și Muntenia, de-a lungul râului Milcov, traversând prin localitățile Câmpineanca și Vârteșcoiu, până în fața Monumentului Eroilor din Odobești.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te