Toni Greblă: Guvernul îi va propune din nou pe Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.01.2019 - 20:11
Lia Olguța Vasilescu mai face o încercare. Foto Inquam Photos/George Călin

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi că Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici vor fi propuși din nou de Guvern pentru Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor, după ce aceștia au fost respinși deja de președintele Iohannis.

SHARE

„Motivarea refuzului de numire a celor doi miniștri nu are de-a face cu legea” – spune Toni Greblă.

”În plus, a apărut decizia CCR care, chiar dacă interpretează Constituția îl obligă pe președinte la a respecta o anume modalitate de rezolvare a acestei situații. Așa că vom reitera propunerile de numire a celor doi în funcțiile de miniștrii. Iar dacă președintele va refuza, vom sesiza CCR”.

Citește și Klaus Iohannis îi explică premierului Dăncilă de ce i-a respins miniștrii. În două scrisori

Responsabilul guvernamental a adăugat la Europa FM că propunerea va fi trimisă lui Klaus Iohannis cel mai probabil, chiar astăzi.

Președintele Klaus Iohannis, i-a transmis joi, două scrisori prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă, în care o anunță oficial de ce îi respinge pe miniștrii de la Dezvoltare și la Transporturi, atât propunerile inițiale – Ilan Laufer, respectiv Olguța Vasilescu -, cât și cele ulterioare – Olguța Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici.

Din prima scrisoare adresată premierului reiese că Ilan Laufer nu îndeplinește condițiile prevăzute în Constituție, iar Olguța Vasilescu nu are expertiza necesară domeniului pentru care a fost propusă.

Iohannis a invocat Articolul 105 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României, care face referire la incompatibilităţi, mai exact faptul că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator, și cu exercitarea unei funcţii de reprezentare profesională salarizate în cadrul organizaţiilor cu scop comercial.

Citește Iohannis refuză propunerile de miniștri ale PSD și nu-l revocă pe Augustin Lazăr

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.