Toate trenurile circulă adaptate la condițiile meteo, potrivit CFR Călători

DE Edi Neagu | 25.01.2022 - 11:40
Vremea rea nu oprește trenurile, susțin cei de la CFR. FOTO: Facebook

Circulație în condiții de iarnă, cu zăpadă și ger.

SHARE

Traficul feroviar pe raza Regionalelor Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Braşov şi Galaţi este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile, fiind înregistrate temperaturi negative de până la -23 grade C, însă toate magistralele feroviare sunt operaţionale, informează CFR SA.

Din cauza temperaturilor negative, înregistrate la nivelul solului, sunt necesare verificări suplimentare la componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) atât în staţii, cât şi în linie curentă, precizează sursa citată.

Citește și: Blinken a dat Moscovei un document scris. Conținutul incendiar l-a înfuriat pe Lavrov

"Pe raza Regionalei CF Timişoara s-a intervenit cu drezine pantograf şi cu personal specializat, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, în staţia Livezeni, unde au fost semnalate deficienţe în alimentarea liniei de contact. Menţionăm faptul că, până la finalizarea acestor operaţiuni, care au implicat inclusiv verificarea şi înlocuirea componentelor adiacente sistemului de alimentare cu energie electrică pe întreaga distanţă Petroşani - Livezeni - Strâmbuţa - Pietrele Albe - Lainici, 3 trenuri de călători - IR 1824, R 2082 şi R 2083 - au staţionat temporar în Livezeni, respectiv Pietrele Albe, acestea fiind reînscrise în circulaţie, imediat ce personalul de specialitate a finalizat operaţiunile de intervenţie", se arată în comunicatul CFR SA.

Citește și: Der Spiegel: La cererea unor țări, inclusiv România, UE va spori sancțiunile asupra Rusiei

Compania precizează, în context, că măsura staţionării temporare, în intervalul necesar operaţiunilor de verificare a infrastructurii feroviare şi de înlocuire a componentelor adiacente, a avut drept scop asigurarea condiţiilor optime de trafic şi adaptarea traficului la condiţiile meteo nefavorabile.

"Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon CFR 021/9521, iar pentru verificarea orelor de sosire sau de plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare - www.cfr.ro, domeniul camere web -, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut. Precizăm faptul că, pe toată perioada de funcţionare a comandamentelor de iarnă, personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi transmite operativ măsurile necesar a fi luate, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor", se mai arată în comunicatul citat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te