Teodosie, despre mașinile preoților și slăbit: „Luxul de multe ori este un păcat” / „100 de mătănii”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.12.2021 - 08:23
Teodosie, despre mașinile preoților și slăbit: „Luxul de multe ori este un păcat” / „100 de mătănii”. / Foto: ziuaconstanta.ro

Întrebat ce părere are despre mașinile de lux ale unor preoți și despre practicarea unor sporturi de contact de către prelați, ÎPS Teodosie a oferit două răspunsuri virale.

SHARE

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, consideră că ar trebui ca preoţii “să nu exceleze în lux”, deoarece luxul nu este o virtute, ci de multe ori un păcat. El a afirmat că preoţii trebuie să fie pe măsura poporului sărac şi îi susţină pe săracii poporului prin exemplul personal.

ÎPS Teodosie a mai recomandat unor preoţi care practică sporturi de contact sau aleargă pentru a slăbi să facă mai bine 100 de mătănii, relatează news.ro.

Citește și: Mașinile care au marcat anul 2021. Performanțe care rămân în istorie

„Şi eu merg cu maşini din astea, dar nu sunt ale mele. Se oferă, că eu nu am maşină”

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, în cadrul emisiunii Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, ce părere are despre faptul că unii preoţi au maşini scumpe.

“Sunt unii care lucrează şi în afara preoţiei şi unora li se pune această dorinţă, destul de deşartă, să aibă maşină mai de lux, mai scumpă. Şi eu merg cu maşini din astea, dar nu sunt ale mele. Se oferă, că eu nu am maşină. (...) Nu trebuie să rămâneţi numai cu grija lor, să purtaţi întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoţi au maşini scumpe”, a afirmat ÎPS Teodosie. 
 
El consideră că preoţii trebuie să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute.
 
 
“E bine ca preoţii să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute. Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să...şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a explicat Arhiepiscopului Tomisului.
 

„Când aud că unii preoţi aleargă să slăbească, de ce nu fac 100 de mătănii?”

ÎPS Teodosie a mai fost întrebat dacă preoţii pot practica sporturi de contact. 
 
“Nu fac parte din ţinuta unui teolog astfel de sporturi, cu box, cu tehnici de autoapărare. Sunt paralele cu ţinuta unui teolog. Când aud că unii aleargă să slăbească, de ce nu fac 100 de mătănii? Şi le recomand multora sportul acesta care foloseşte şi trupului, dar şi sufletului”, a mai precizat ÎPS Teodosie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.