Tensiuni în comisiile din Parlament, la audierile miniștrilor propuși pentru Guvernul Orban 2

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.02.2020 - 15:43
FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au reunit, marţi, pentru a continua audierile miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban II.

SHARE

Este cea de-a doua zi de audieri, după ce luni s-au prezentat în faţa comisiilor parlamentare de specialitate miniştrii Finanţelor, Mediului, Apărării şi Afacerilor Interne, arată Agerpres.

ORA 15.30
Cătălin Predoiu a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

S-au înregistrat 26 de voturi "pentru", 37 "împotrivă" şi 10 abţineri.

ORA 13.15 
Ministrul desemnat al Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat, marţi, că Guvernul va iniţia un proiect de lege cu privire la descentralizarea Programului regional de dezvoltare pe care îl va înainta spre dezbatere Parlamentului.

ORA 13.08 
Ministrul propus pentru Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a afirmat, marţi, la audierile din Comisiile reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că MTS are nevoie de o schimbare radicală, "din temelii", precizând că risipa este cea care ar putea să caracterizeze finanţarea asigurată de această instituţie.

ORA11.54 
Ion Ştefan a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Dezvoltării din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

ORA 11.35 
Ministrul propus la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Ion Ştefan, a declarat, marţi, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că realizarea cea mai mare de când a preluat portofoliul a fost "oprirea sifonării banului public" şi a adăugat că în urma controalelor efectuate pe PNDL 1 şi PNDL 2 s-a constatat că s-au cheltuit prea mulţi bani din bugetul statului "fără a da nimeni socoteală".

ORA 11.05 
Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a primit aviz pozitiv, marţi, din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

ORA 11.00 
Ministrul propus la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Ion Ştefan, a declarat marţi, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că va fi continuat procesul de reorganizare prin reducerea funcţiilor politice cu 30%, de la 10 la 7 şi a personalului de execuţie cu 25%, de la 1.020 la 765.

ORA 09.23 
Securitatea energetică, eficienţa energetică şi protecţia consumatorului vulnerabil se numără printre principalele direcţii ale programului de guvernare, a declarat marţi ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la audierile din cadrul comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te