Taximetristul care transporta israelienii bătuți de jandarmi, plângere la Parchetul Militar

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 16.08.2018 - 13:01

Taximetristul care transporta turiștii israelieni ce au fost loviți de jandarmi la miting s-a prezentat joi, la Parchetul Militar pentru a depune plângere împotriva forțelor de ordine deoarece, spune acesta, toți au fost bătuți fără motiv cu bastoanele.

SHARE

„Am plecat de la un hotel din București, mă duceam spre un club și ne-au oprit jandarmii. Au început să ne bată la intersecția Ion Mihalache cu Banu Manta, fără niciun motiv. Israelienii au precizat că sunt turiști și tot îi băteau. Nu aveau nicio legătură cu manifestațiile. Ne-au oprit și ne-au luat la bătaie absolut nicio explicație. Vă spun sincer eu am fost taximetristul și turiștii au fost foarte mult bătuți în mașină, nu în afara mașinii cu pumnii cu bastoanele”, a declarat Ionuț Valeriu Rădulescu, șoferul turiștilor israelieni care au fost loviți în noaptea de 10 august, de către jandarmi, potrivit Mediafax.

Citește și: Coordonatorul intervenției din 10 august, fără regrete după brutalizarea turiștilor israelieni

Acesta a mai afirma că o să ceară daune Jandarmeriei, deoarece nu își poate folosi mâna vreme de 42 de zile.
„Ne-au tras afară jos din mașină, ne-au încătușat, ne-au bătut și încătușat. Cred că apoi și au dat seama că au greșit și ne-au lăsat în pace, iar după 5 minute au plecat. Ne-au controlat în mașină, nu au găsit absolut nimic. (...) Ne-au dat drumul, ne-au descătușat și am plecat. (...) Voi cere daune Jandarmeriei pentru că am o fractură. Timp de 42 de zile trebuie să stau cu mâna în gips, timp în care nu pot să fac nimic, sunt stângaci. (...) Nu înțelegeam de ce tot dădeau, atât timp cât eu eram pe burtă și încătușat, asta e problema care nu o înțeleg”, a mai spus șoferul.
Pe de altă parte, coordonatorul intervenției jandarmilor la protest, Laurențiu Cazan, a precizat că turiștii israelieni au fost bruscați de jandarmi pentru că ei se aflau într-un taxi prezent într-o zonă unde și cei violenți foloseau taxiurile pentru a fugi, drept pentru care s-a decis să se verifice fiecare mașină.


„Cei care acționau în zona respectivă, au observat că la momentul când noi ne-am dus cu efectivele pentru a restabili ordinea, au văzut că unii dintre ei foloseau taxiurile pentru a pleca acolo. Ca o măsură, pentru a reuși să identificăm persoanele, am decis să cercetăm și taxiurile, pentru a-i găsi pe cei responsabili”, a declarat Laurențiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

Citește și: Jandarmeria se încurcă în propriile declarații: ordinul de intervenție, ba la ora 20.00, ba la 23.00

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -