Tăriceanu, audiat la Comisia Juridică pentru avizul DNA de urmărire penală

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.11.2018 - 11:44
Călin Popescu Tăriceanu este la mâna lui Liviu Dragnea. Foto Inquam Photos/George Călin

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmează să fie audiat, marți, în Comisia Juridică, ca urmarea a solicitării Direcției Naționale Anticorupție de avizare a începereii urmăririi penale în cazul său.

SHARE

DNA a transmis  în 7 noiembrie Senatului cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic şi exprimându-şi convingerea că în dosar e vorba de „multă maculatură”.
Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore
Citește și:Senatul discută cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu 
Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu  are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini. Conform Regulamentului Senatului, Comisia juridică urmează să elaboreze un raport, care se aprobă prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi şi apoi se dezbate în plenul Senatului în cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul permanent.
Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că ar fi primit mită 800.000 de dolari 
Călin Popescu Tăriceanu şi-a studiat dosarul, el afirmând că ar fi cel mai bine ca senatorii, în special membrii Comisiei juridice, să îşi facă timp să citească şi ei dosarul său, pentru a-şi putea forma o opinie completă.
"E un volum foarte mare de informaţii care trebuie parcurs şi în referatul pe care l-a trimis DNA-ul cu bună ştiinţă au pus numai lucrurile care duc la o anumită concluzie, concluzia clară că eu aş fi vinovat. Când stau şi citesc declaraţiile celor care au fost chemaţi ca martori văd cu totul şi cu totul altceva", declara Tăriceanu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -