Tărâmul sălbatic din România care atrage mii de turiști. American: „Este o surpriză uriașă”

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.05.2024 - 21:15
Tărâmul sălbatic din România care atrage mii de turiști. American: „Este o surpriză uriașă” - Foto: INQUAM Photos/ Alex Nicodim

Tărâmul sălbatic din România care atrage mii de turiști. Un turist american s-a declarat plăcut surprins de minunățiile din această zonă a țării.

SHARE

Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru vacanța de vară, treceți pe listă și Delta Dunării. Vechiul tărâm, cu frumusețea lui sălbatică, nu înseamnă doar pescuit.  

Tărâmul sălbatic din România care atrage mii de turiști. American: „Este o surpriză uriașă”

Luați în calcul plimbările cu barca în care puteți să priviți și să fotografiați de la mică distanță zeci de specii de păsări. Câțiva jurnaliști străini, s-au alăturat comunităților locale pentru a promova minunile acestui loc în țările lor.

Sezonul de bird waching (n.r. privitul păsărilor) a început deja în Delta Dunării, unde primii amatori de fotografie și relaxare în natură și-au pregătit aparatele de fotografiat. Suprize sunt la tot pasul, cum ar fi o superbă familie de lebede cu pui sau o colonie de cormorani.

Oana Mihai, turistă: „Este absolut superb să ai șansa să vii în Delta Dunării și să vezi așa ceva și de a auzi toate sunetele păsărilor, de a simți toate aceste mirosuri incredibile ale Deltei”.

Citește și: Florin Piersic, mesaj emoționant pentru români de pe patul de spital: „Sunt viu. Ţineţi-mă aproape”

Ghizii își exersează și ei cunoștințele și nu doar în fața turiștilor. Imită păsările pentru ca acestea, curioase, să apară în fața obiectivelor foto. Cei care se aflau în barcă au avut parte și de o imagine rară: un vultur codalb, greu de văzut și mai ales de filmat.

Daniel Petrescu, ghid turistic: „O zonă naturală pe care o poți vizita zile în șir fără să te plictisești. Acum, fiind primăvară, avem parte de un concert de păsări care abia s-au întors din Africa. Este un loc în care vin aproape toți păsărarii din Europa măcar o dată în viață”.

Printre primii vizitatori străini ai Deltei din acest sezon a fost și Cezzare, jurnalist în New York.

Cezzare Succa, jurnalist străin: „Ne bucurăm de o varietate incredibilă de păsări și plante, iar totul se simte cu inima. Nu știam nimic înainte să ajung aici. Este o surpriză uriașă”.

Citește și: Specia de oameni care a fost mai avansată decât se credea. A trăit acum sute de mii de ani

Oaspeții străini s-au convins și de spusele operatorilor din turism de la noi. Delta Dunării este o zonă sigură care nu are nimic de a face cu războiul de peste graniță.

Daniel Petrescu, fotograf și ghid turistic: „Delta este un loc extraordinar de sigur și pentru oricine care vine aici garantăm că nu vor avea parte de nici măcar un sentiment de nesiguranță”.

Pentru patru zile cu cazare pe un hotel plutitor, mese tradiționale și excursii zilnice, turiștii plătesc între 1.500 și 1.900 de lei de persoană. Pentru escapadele de o zi, tarifele pornesc de la 100 de lei și ajung pâna la 300, în funcție de traseul ales, potrivit știrileprotv.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te