Tânără, „șantajată” să își ia loc de parcare în cartierul rezidențial unde s-a mutat. Au pus cartelă

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.06.2023 - 13:34
Tânără, „șantajată” să își ia loc de parcare în cartierul rezidențial unde s-a mutat - Foto: E Rezidence (Imagine cu rol ilustrativ)

O tânără care și-a luat un apartament într-un cartier rezidențial nu are voie să intre cu mașina în incinta acestuia. Nici măcar dacă vrea să lase bagajele de la market. Doar cei care au plătit locul de parcare au acces în cartier cu mașina.

SHARE

O tânără și-a cumpărat un apartament într-un cartier într-o zonă rezidențială. A aflat că nu are voie să intre cu mașina nici măcar să lase cumpărăturile deoarece există o barieră cu cartelă. 

Tânăra și-a expus speța pe o rețea de socalizare: 

„Bună ziua! Am achiziționat un apartament intr-un bloc nou în luna martie. Nu am achiziționat și o parcare. Ieri, când mergeam să duc o parte din mobilă, pentru că încă nu m-am mutat acolo, am găsit bariera pusă. Aceasta funcționează cu cartelă, iar, locatarii care s-au mutat ( mai puțin de un sfert), au spus că intră cu mașina în incintă doar cei care au parcare plătită. În contractul meu scrie clar că și eu am o cotă parte din teren, cu care sunt de acord să fie drum de servitute.

Citește și: Criza imobiliară lovește Europa: Specialiștii fac deja pariuri împotriva sectorului imobiliar

Este legal să nu pot intra (nu parca) în incinta unui bloc în care locuiesc, sunt propietar? Poate merg la cumpărături și am bagaje voluminoase, poate chem salvarea, fiind bolnavă, sunt "n" situații. Ce pot face?”, a scris tânăra.

Citește și: Începe prăbușirea pieței imobiliare? În ce orașe merită să cumperi o locuință, unde să mai aștepți?

Părerile au fost împărțite

„Si taxi / curier/ ambulanța cum intra? Un abuz si nu are leg cu locul de parcare in proprietate. Intrebati daca au un fel de cartela/ telecomanda de cumparat”, a scris cineva.

„Locuiesc intr-un astfel de complex...in mod normal, exosta intercon la poarta, si raspunde un "portar" local sau apelul se duce la un diapecer. Nimeni nu e exagerat sa se permita accesul curier mobila, etc. Daca nu exista intercon cu centrala unica ci chiar interfon la apartament cu atat mai bine, destinatarul cred ca poate acorda acces”, a fost un alt răspuns.

„Ansamblul rezidențial are obligația de a asigura un loc de parcare ptr fiecare unitate locativa plus 1/3 ptr vizitatori conform regulamentului de autorizare efificare ansambluri rezidențiale. Marea lor majoritate forțează achiziția și a unui loc de parcare de catre proprietari deși inițial, pina ce devin proprietari, li se prezintă ca au parcare gratuita”, spune un alt interlocutor.

„Locatarii respectivi doar se afla in treaba. Este nevoie sa achizitionati cartela pentru a avea acces la proprietatea dvs. Daca va refuza acest lucru plangere la politie si recomandare pt consult la psihiatrie pentru respectivii vecini”.

„Locatarii respectivi doar se afla in treaba. Este nevoie sa achizitionati cartela pentru a avea acces la proprietatea dvs. Daca va refuza acest lucru plangere la politie si recomandare pt consult la psihiatrie pentru respectivii vecini”, a fost ultimul comentariu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te