Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional din Brașov, cu 972 de paturi, a fost aprobat

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.12.2021 - 18:00
Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional din Brașov, cu 972 de paturi, a fost aprobat. / Foto: bizbrasov.ro

Spitalul Regional din Braşov va avea 972 de paturi, 77 de specialităţi, și 26 săli de operaţii şi va costa 440 de milioane de euro, la care se adaugă echipamente de 50 de milioane de euro, conform studiului de fezabilitate comandat de BERD și aprobat de Consiliul Local Brașov.

SHARE

Documentul stabileşte condiţiile optime de construire a acestui spital, termenele şi necesarul de investiţii.

"Votul de astăzi din Consiliul Local a consfinţit faptul că avem indicatori tehnico-economici, practic ultimul pas din a considera final acest contract pentru studiul de fezabilitate la spitalul regional din Braşov. Este finalul unui drum lung, care a început în 2018, un drum complicat, pentru că a suferit mai multe modificări pe parcurs şi din punctul de vedere al capacităţilor, şi din punctul de vedere al surselor de finanţare. Punctul final în care ne aflăm pentru studiul de fezabilitate ne oferă toate argumentele de a continua această discuţie cu Ministerul Sănătăţii, pentru că au fost analizate toate scenariile, atât cel al parteneriatului public privat, cât şi scenariul unor finanţări nerambursabile. De aici încolo, rolul pentru găsirea acestor finanţări se mută la minister", a declarat primarul Allen Coliban, informează Agepres.

Citește și: FCSB nu mai investește în transferuri. A cumpărat 14 clopote bisericești din Rusia, cu 175.000 €

Conform documentului aprobat de consilieri, spitalul ar urma să aibă o capacitate de 370.000 de pacienţi pe an, atât spitalizaţi, cât şi cei trataţi în ambulatoriu, cele mai noi aparate şi echipamente medicale din România.

Termenul estimat pentru pentru realizarea lucrărilor este de 36 de luni, iar durata de operare este de minim 30 de ani.

Studiul prevede că inaugurarea spitalului ar trebui să aibă loc în anul 2028.

Citește și: Rețetele de cozonac ale chef-ilor Adi Hădean și Sorin Bontea

Spitalul ar urma să aibă o suprafaţă desfăşurată de circa 141.000 metri pătraţi, o parcare supraetajată cu o capacitate de 1.410 vehicule), clădire pentru servicii tehnice (11.000 m.p), parc de agrement de circa 10.000 m.p., inclusiv bufet, şi un parc fotovoltaic (PV).

Studiul de fezabilitate a fost realizat de un consorţiu de firme selectat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în cadrul acordului de finanţare nerambursabilă cu Primăria Braşov.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.