Ștefan Paraschiv, noul director general al Metrorex. În premieră, nu are legături cu sindicatul

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.03.2021 - 08:52
Consiliul de Administrație Metrorex l-a ales pe Ștefan Paraschiv drept noul director general al Metrorex. / Foto: digi24.ro

Consiliul de Administrație Metrorex l-a ales pe Ștefan Paraschiv drept noul director general al Metrorex. De asemenea, Răzvan Andrei Terecoasă a fost ales drept președinte al C.A., informează clubferoviar.ro.

SHARE

Desemnarea lui Ștefan Paraschiv în funcția de director general a avut loc în prima ședință a C.A. Metrorex în noua formulă, fără reprezentanți ai sindicatului la ședințe.

Ștefan Paraschiv a fost între 2017 și 2020 președinte al C.A. Romaero. Are o experiență de 15 ani în strategii de afaceri, leadership și managementul vânzărilor, pentru companii din țară și din străinătate. Absolvent de ASE, are studii perfecționate în străinătate.

Răzvan Andrei Terecoasă, noul președinte C.A. Metrorex, are experiență de peste 12 ani în domeniul bancar (BCR, Eximbank, Bancpost, Citibank) și este absolvent de ASE, potrivit clubferoviar.ro.

Citește și:

Raport: acordarea sporului de 40% pentru toți angajații Metrorex, un abuz

Ordinul care făcea obligatorie invitarea sindicatului la şedinţele C.A. Metrorex, anulat de ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anulat un ordin din 2014, care a introdus obligativitatea invitării reprezentanţilor USLM la şedinţele Consiliului de Administraţie al Metrorex.

"Prima măsură recomandată de Corpul de Control în dosarul Metrorex a fost îndeplinită. Am anulat ordinul din 2014, care făcea obligatorie invitarea sindicatului la şedinţele Consiliului de Administraţie. După numirea unui Consiliu de Administraţie profesionist, ieri, astăzi facem încă un pas pentru a scoate managementul companiei din buzunarul sindicatului", a anunţat Drulă, pe Facebook.

Citește și:

De ce primesc directorii de la Metrorex „spor de metrou”. Rădoi: „Au și ore de control în subteran”

El a dat însă asigurări că va exista un dialog social constructiv cu sindicatele.

"Ca să nu existe loc de interpretare: avem două legi - 62/2011 şi 467/2006 - care obligă managementul să consulte şi să informeze sindicatele în situaţii bine definite. Companiile vor proceda întocmai şi vor avea un dialog social constructiv cu sindicatele. Dar situaţia în care a fost managementul de a lua decizii sub supraveghere nu se va mai întâmpla. Sper ca acest moment să reprezinte începutul unei relaţii normale: sindicatele şi managementul nu trebuie să fie adversari, ci parteneri oneşti care să lucreze pentru binele companiei pe termen lung. Binele companiei asigură binele angajaţilor şi invers, la fel", a adăugat şeful de la Transporturi.

Organigrama Metrorex, „foarte împănată cu poziţii foarte bine plătite faţă de piaţă”

De asemenea, Cătălin Drulă a susţinut că organigrama societăţii Metrorex "pare foarte împănată cu poziţii foarte bine plătite faţă de piaţă", iar consilierii directorului câştigă mai mult decât consilierii unui ministru.

"Dacă organigrama este aglomerată, mi-e şi aşa un pic jenă de exemplul acesta cu bietele casiere, dar totuşi avem automate lângă fiecare loc de casiere. Apoi, sistemul de metrou are mecanic şi ajutor mecanic, dar asta din motive de siguranţă, pentru că nu avem acel sistem în care dacă i se face rău unui mecanic să oprească automat, ca la trenuri. Dar acolo se poate face acel sistem, să investeşti în el. Şi sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil (să disponibilizezi angajaţi, n.r.), când ne uităm la nişte consilieri, la nişte profile de psihologi, traducători şi altele. Organigrama pare foarte împănată, cu poziţii foarte bine plătite faţă de piaţă, şi faţă de piaţa publică şi faţă de cea privată. Doar un exemplu vă spun, consilierii directorului Metrorex câştigă dublu faţă de cât câştigă un consilier de ministru, adică 9.500 de lei în mână", a declarat Cătălin Drulă, la Digi 24.

În ceea ce priveşte neregulile găsite de Corpul de Control la Metrorex referitoare la negocierea dintre conducere şi sindicat privind creşterea salariilor cu 18%, Drulă a precizat că această negociere a fost făcută cu iresponsabilitate, iar soluţiile actuale sunt fie renegocierea contractului de muncă în condiţiile financiare actuale ale companiei, fie disponibilizarea personalului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te