Stareţul Mănăstirii Petrova, acuzat de agresiune sexuală de o refugiată ucraineană de 22 de ani

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.04.2022 - 18:56
Stareţul Mănăstirii Petrova, acuzat de agresiune sexuală de o refugiată ucraineană de 22 de ani. / Foto: crestinortodox.ro

O refugiată din Ucraina, în vârstă de 22 de ani, a reclamat la Poliţie că a fost agresată sexual de starețul Mănăstirii Petrova, Agaton Oprișa, din Maramureș, unde era cazată. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă.

SHARE

„Pe 17 aprilie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani”, a transmis IPJ Maramureş.

Citește și: Ion Rădoi, sindicalistul-șef de la metrou, trimis în judecată pentru trafic de influență și șantaj

Sursa citată a precizat că poliţiştii fac cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt şi a împrejurărilor producerii evenimentului.

Contactat de Click.ro, starețul Agaton Oprișa a declarat că „atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufletește, ce pot să spun. Eu sunt cu sufletul liniștit. Nu știu de ce ar fi spus așa ceva. Mi-a zis cineva astăzi: niciun lucru bun, nicio faptă bună, nu rămâne nerăsplătită cu rău”.

Citește și: Un învățător prins conducând beat și fără permis, condamnat la 2 ani de închisoare

De asemenea, starețul a precizat că el n-a atins-o altfel decât „părintește” pe fată. „Și ele mă cuprind pe mine, și eu pe ele, părintește. Pe toate le respect, părintește. Eu îs liniștit că nu i-am propus la niciuna așa ceva, eu sunt împăcat sufletește. Dumnezeu vede de sus. Nici nu am timp. Pur și simplu. Chiar am spus astăzi aici la băieți (polițiștii sosiți pentru cercetare, n.r.) că eu în data de 15 nici nu am fost acasă”, a spus Agaton Oprișa. 

Preotul inspector Andrei Pop, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, a declarat pentru News.ro, că de la debutul războiului din ţara vecină mănăstirea Petrova a primit aproape 1.000 de refugiaţi şi nu a existat nicio plângere la adresa părintelui stareţ, care este în acest post de aproape două decenii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.