Spitalul Colentina a rămas fără apă caldă. Pacienții, mutați în saloanele cu boilere electrice

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 02.09.2021 - 16:02
Spitalul Colentina a rămas fără apă caldă. Pacienții, mutați în saloanele cu boilere electrice

Spitalele Matei Balș, Colentina și peste 170 de blocuri din Capitală râmân în următoarele zile fără apă caldă. Decizia a fost luată pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unor avarii la sistemul de temoficare

SHARE

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că începând de joi se desfășoară lucrări de remediere a unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 și 5 din Capitală.

Printre clădirile afectare de oprirea apei calde se numără Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și Spitalul Coletina. 

Citește și: Spitalele Matei Balș, Colentina și peste 170 de blocuri din București rămân fără apă caldă

La acesta din urmă, A.S.S.M.B. a anunțat că au luat măsurile necesare pentru ca această situație să nu afecteze cei 312 pacienți internați în acest moment în unitatea sanitară.

„Având în vedere faptul că multe secții din cadrul spitalului sunt dotate cu boilere electrice, s-a luat decizia relocării unora dintre pacienți în aceste secții, până la reglementarea actualei situații de avarie.

Citește și: Miniștrii USR evită să-l atace pe Cîțu: tăcere pe Facebook, Teleman scrie că este „bine intenționat”

Problemele privind furnizarea agentului termic în parametri normali pentru Spitalul Clinic Colentina au un caracter cronic, amplificat și de faptul că vorbim despre un spital pavilionar, cu multe corpuri de clădire pe o suprafață relativ întinsă”, se arată într-un comunicat de presă. 

A.S.S.M.B. menționează că a inclus spitalul în lista de investiții pentru anul 2021. Primul pas este realizarea unui studiu de fezabilitate care să vizeze asigurarea unui soluții de rezervă pentru furnizarea neîntreruptă a agentului termic în toate pavilioanele Spitalului Clinic Colentina.

„În paralel, având în vedere caracterul activității medicale care se derulează zilnic în Spitalul Clinic Colentina, au fost organizate multiple întâlniri cu reprezentanții unității sanitare și ai Companiei Municipale Termoenergetica București, pentru a identifica cele mai potrivite căi de rezolvare durabilă a situației furnizării fără sincope a agentului termic.

În prezent, procedura de achiziții pentru contractarea studiului de fezabilitate este în curs de atribuire, urmând ca ofertantul declarat câștigător să realizeze documentația tehnico-economică și să propună o soluție prin care să fie rezolvată definitiv problema asigurării continuității furnizării agentului termic, în cazul apariției unor avarii repetate la sistemul de termoficare centralizat”, menționează A.S.S.M.B. în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te