Soția șefului Brigăzii de Poliție Rutieră, condamnată într-un dosar de corupție

DE Alexandru Pop | Actualizat: 30.07.2018 - 20:36
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Avocata Ileana Gîlceavă, soția comisarului șef Victor Gîlceavă, actualul șef al Brigăzii Rutiere București, a mai avut un dosar penal de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului.

SHARE

În perioada octombrie — decembrie 2009, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, a pretins, prin intermediul avocatei Ileana Claudia Gîlceavă, suma de 4.000 euro de la două persoane pentru a facilita dispunerea, față de persoana cercetată, a unei soluții de netrimitere în judecată, potrivit DNA.



Tot atunci, în același caz, a fost cercetat și actualul șef al Brigăzii de Poliție Rutieră, Victor Gîlceavă (foto jos), subofițer la Poliția Rutieră Ilfov la acea vreme, conform ziarului Puterea.

Citește și:  Poliția invocă Convenția de la Viena, după ce a ridicat plăcuțele mașinii cu numărul „M**EPSD”

În februarie 2012, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Buftea la şase ani de închisoare cu executare, iar în iunie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menținut decizia.

În cazul avocatei Ileana Claudia Gîlceavă, instanţa supremă a dispus, tot în 2014, ca aceasta să execute o pedeapsă de trei ani de închisoare. „Condamnă pe inculpatul GÎLCEAVĂ ILEANA CLAUDIA, fost avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea în concurs a 2 infracţiuni de trafic de influenţă, complicitate la infracţiunea de luare de mită, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului și 2 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată”, se arată în decizia instanței.

Citește și: VIDEO Românul cu Audi M***PSD: „Poliția m-a urmărit de acasă. Știau unde stau”

Avocata Ileana Gîlceavă ar mai fi avut și un dosar penal pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului, după ce, în 2009, a lovit cu mașina un motociclist, în vârsta de 19 ani, care a murit în urma impactului.  Avocata ar fi fugit de la locul accidentului. 

Cazul a fost cercetat, inițial, de către Poliția Rutieră Ilfov, unde lucra soțul avocatei, subofițerul Victor Gîlceavă. Din 2009 și până astăzi, subofițerul Victor Gîlceavă a avut o ascensiune fulgerătoare, ajungând comisar-șef și împuternicit la comanda Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, în noiembrie 2017.

Citește și: VIDEO Ambasada Suediei confirmă: M**E PSD, număr legal. Polițiștii au confiscat plăcuțele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te