Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Vom pregăti 100.000 de profesori pentru predarea online

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.09.2021 - 22:45
Sorin Cîmpeanu: Vom pregăti 100 de mii de profesori pentru predarea online/FOTO: Unsplash

​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că, din cauza faptului că nu au existat platforme dedicate evaluării adaptate predării online, la finalul anului școlar trecut, mai mult de jumătate din elevi aveau note peste 8,50.

SHARE

„Dacă în urmă cu un an, doi, trei, cinci, numărul elevilor care aveau note peste 8,50 era, să spunem, 10%, acum știți cât este, la finalul anului școlar 2020-2021? Peste 50%. Dacă cineva ne poate convinge că învățământul din România stă atât de bine încât peste 50% din elevi merită să aibă burse de merit înseamnă că nu mai avem mare lucru de făcut în învățământul din România pentru că înseamnă că stăm foarte bine. Deci asta a fost consecința lipsei platformelor dedicate evaluării. Niciodată nu am putut avea garanția că cel care răspunde în spatele ecranului la întrebări este într-adevăr persoana care trebuie să răspundă, elevul sau studentul, și nu este un părinte, un profesor, un frate sau altcineva.

Citește și: Pieton rupt în două, la propriu, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni cu peste 150 km/h

Atâta timp cât nu avem conectivitate generalizată, disponibilitatea echipamentelor pentru absolut toți elevii și studenții din România, cât nu avem conținut digital pentru toate disciplinele, cât nu avem toți profesorii formați pentru predarea online, este de preferat, de dorit prezența fizică în școli și universități și trebuie făcute toate eforturile ca școlile să se închidă ultimele. În același timp, facem toate eforturile ca aceste condiții să fie îndeplinite.

Răspunzând la o întrebare, ministrul a precizat că există în cadrul PNRR un obiectiv „care vizează pregătirea a 100.000 de profesori pentru predarea online”, iar bugetul alocat „este de 80 milioane euro”.

Citește și: Creștere suspectă a infecțiilor COVID în București: 2.500 cazuri, față de 600 în urmă cu o zi

„Programul va putea începe imediat după primirea primei transe din PNRR, respectiv prefinantarea, conform metodologiei care va fi realizată la nivelul Ministerului Educației. Formarea va asigura competente de pedagogie digitala și va cuprinde mai multe module cu un minim de 100 ore”, a precizat ulterior Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.