Sorin Cîmpeanu susține decizia UMF Iași ca la examene să participe fizic doar studenții vaccinați

DE Valentin Mirică | Actualizat: 13.05.2021 - 17:00
Sorin Cimpeanu Foto: Facebook

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că decizia Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi ca studenţii şi profesorii să participe fizic la examene doar cu dovada vaccinării, cu test PCR sau dovada că au trecut prin COVID-19 nu îngrădeşte niciun drept.

SHARE

Cîmpeanu a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern, cum i se pare decizia UMF Iaşi şi dacă nu este un drept îngrădit.  

"Cu siguranţă nu este îngrădit niciun drept. În primul rând, nu sunt elevi, sunt studenţi. În al doilea rând, nu sunt studenţi oarecare, sunt studenţi la Facultatea de Medicină. Ei intră în spitale, în spitale bolnavii au obligativitatea prezentării unui test PCR. Dacă bolnavii intră în spital având un test PCR nu văd de ce am face o diferenţiere şi am primi studenţii de la Medicină fără test PCR. În al treilea rând, există autonomie universitară, este un lucru sfânt, deciziile se iau în consiliile de administraţie şi în senatele universitare în care sunt reprezentaţi, alături de cadrele didactice, şi studenţii”, a explicat Cîmpeanu, citat de news.ro. 
 
El a precizat că decizia a fost luată în baza autonomiei universitare. 
 
 
"Aceste decizii se iau în baza autonomiei universitare, e perfect în regulă şi se iau împreună cu reprezentanţii studenţilor şi organizaţiilor studenţeşti. Nici Ministerul Educaţiei şi niciun partid politic, nici altcineva nu cred că are dreptul să se amestece în deciziile luate de către o universitate. Deciziile sunt corecte pentru că sunt patru variante fie eşti vaccinat, fie ai trecut prin boală, fie au test PCR, atenţie se admit inclusiv testele antigen rapide”, a transmis ministrul Educaţiei. 
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa” din Iaşi a decis ca studenţii şi profesorii să participe la sesiunea de examene din vară doar dacă prezintă dovada vaccinării, un test PCR sau antigen negative, ori adeverinţă că au trecut prin COVID-19.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.