Șoricică, fost șef al Brigăzii Rutiere, judecat pentru c-a cerut 3.000 € de la un șofer prins beat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 20.11.2022 - 19:01
Șoricică, fost șef al Brigăzii Rutiere, judecat pentru c-a cerut 3.000 € de la un șofer prins beat Foto: observatornews.ro

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a avocatului Ion Șoricică, fost șef al Brigăzii Rutiere București și a comisarului-șef Ion Joe Stoica, fost șef de birou în cadrul aceleaiași instituții. Cei doi ceruseră 3.000 de euro de la un șofer.

SHARE

În rechizitoriul DNA, procurorii au reținut, că, în perioada ianuarie – 21 septembrie 2022, comisarul-șef Stoica, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, ar fi cerut și primit de la o persoană 3.000 de euro. Cel care ar fi dat bani era cercetat pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având o alcoolemie peste limita legală.

Citește și: Misterul morții travestitului găsit într-un cămin din Tudor Vladimirescu, Iași

Anchetatorii susțin că polițistul ar fi beneficiat de ajutorul avocatului Ion Șoricică (70 de ani), fost șef al Brigăzii de Poliție Rutieră în anii 90.

Citește și: Fabuloasa poveste a „Rechinului“, mafiot oltean în Mexic: de la un magazin în Craiova la miliarde $

”În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina să propună o soluție de clasare față de persoana cercetată. În același context, inculpatul Stoica Ion – Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare, astfel încât, la efectuarea unei recalculări a alcoolemiei, rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală (adică sub 0,80 ‰)”, au detaliat procurorii DNA.

În luna octombrie, anchetatorii au cerut arestarea avocatului Ion Șoricică și a comisarului-șef Ion Joe Stoica, dar Curtea de Apel București a respins solicitarea și i-a pus pe cei doi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Șoricică dirija minerii prin București și făcea trafic cu mașini

Acum în vârstă de 70 de ani, Șoricică s-a ocupat în 1990 cu circulația minerilor în Capitală. Șoricică a fost destituit în anul 2000 după ce presa a prezentat dovezi că acesta făcea trafic cu mașini furate.

Citește și: Interlopul Frumușelu, care și-a bătut partenerul cu ranga, a fugit cu o borseta cu 18.000 de lei

Șeful Brigăzii de Poliţie Rutieră din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, colonelul Ion Şoricică, apare în mai multe imagini în care dirijează minerii veniţi în Bucureşti în dimineaţa zilei de 14 iunie 1990, conform informațiilor publicate de IICCMER.

Comisarul şef Joe Stoica a fost până nu demult şeful Biroului de Accidente Rutiere Soldate cu Victime al Poliţiei Capitalei. A ieşit din anonimat după ce colegii săi au povestit presei cum a sărit gardul brigăzii înaintea unui test antidrog şi alcool.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te