Șoferul unui Mercedes, un an de pușcărie după ce a amenințat soția unui polițist. „Te caut în oraș”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 21.12.2022 - 12:09
Poliția în acțiune - Foto: Observatornews
Poliția / Foto: Inquam Photos / George Călin

Șoferul unui Mercedes a fost oprit de poliție pentru că mașina nu avea număr de înmatriculare în față. Bărbatul i-a adresat cuvinte greu de reprodus agentului și l-a amenințat. Judecătorii l-au condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare.

SHARE

Potrivit deciziei instanței, „la data de 24.01.2020, în jurul orelor 14.50, inculpatul U.C. a fost oprit în trafic în fața Muzeului Grăniceresc din orașul Năsăud, conducând autoturismul marca Mercedes Benz cu nr. de înmatriculare BN.40..., fără a avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare în partea din față a autoturismului, de către agentul șef adjunct de poliție S.V.A. și colega sa ... din cadrul Poliției Oraș Năsăud, aflați în serviciul de patrulare în intervalul orar 14.00-22.00, pe raza de competență a Poliției Oraș Năsăud și a comunelor arondate aparținând Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Agentul șef adjunct de poliție S.V.A s-a deplasat la portiera șoferului, s-a prezentat, i-a precizat scopul pentru care a fost oprit și i-a solicitat să-i înmâneze documentele personale și cele ale autoturismului, la care inculpatul U.C. i s-a adresat cu injuriind greu de reprodus, proferându-le de mai multe ori la adresa agentului de poliție, înmânându-i totuși certificatul de înmatriculare și polița RCA, cu mențiunea că permisul de conducere și cartea de identitate nu dorește să le înmâneze.

Citește și: VIDEO 26 km de autostradă/an a construit România după 1989. Avem singura capitală UE fără centură

În aceste condiții, agentul principal de poliție S.V.A. a luat documentele, s-a îndreptat spre autospeciala de poliție, a intrat în interior lăsând geamul portierei întredeschis, începând să completeze procesul verbal de sancționare a contravenției, timp în care inculpatul U.C. a manifestat un comportament de violență verbală la adresa agentului de poliție, adresându-i-se cu „o cunosc pe nevasta ta și știu că ai un copil mic și o să vadă ei...” și că o să-i pară rău. Pe fondul atitudinii inculpatului, agentul de poliție S.V.A, inducându-i-se o stare de temere, a blocat ușile autoturismului și a ridicat geamul portierei.

Citește și: Un polițist local cu Audi Q5, prins beat la volan, a refuzat proba de sânge. Condamnat la pușcărie

Cu toate acestea, inculpatul U.C. a continuat să amenințe agentul de poliție spunându-i că-l va căuta în oraș și că „de acum trebuie să circule pe garduri și pe dealuri” întrucât când îl va întâlni „va da cu mașina peste el”, devenind din ce în ce mai violent, și nu doar verbal, acesta trăgând de mai multe ori de portieră și lovind cu pumnul în geamul autospecialei de poliție, motiv pentru care agentul de poliție i-a solicitat colegei să sune la dispeceratul Poliției Oraș Năsăud și să cheme ajutoare.”

În instanță, inculpatul a recunoscut în totalitate comiterea faptei, relatează clujust.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te