Sistem de bike sharing, inclusiv cu biciclete electrice, la Piatra Neamț, în valoare de 12 mil. lei

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.11.2021 - 17:04
Sistem de bike sharing, inclusiv cu biciclete electrice, la Piatra Neamț, în valoare de 12 mil. lei. / Foto: ziarpiatraneamt.ro

Municipiul Piatra-Neamţ va avea de anul viitor un sistem de bike sharing prin care se vor putea închiria biciclete, clasice și electrice, în mod neasistat.

SHARE

Primarul Andrei Carabelea a anunțat într-un comunicat că a fost desemnat câştigătorul contractului de execuţie pentru proiectul finanţat de Uniunea Europeană cu 12 milioane lei, după ce au fost respinse toate contestaţiile la licitaţie.

"E o victorie importantă decisă în instanţă, după contestaţii succesive în toate etapele derulării achiziţiei. Strategia pentru dezvoltarea durabilă a oraşului pe care o avem pentru următoarea perioadă cuprinde proiecte ce vor moderniza radical municipiul Piatra-Neamţ şi vor creşte calitatea vieţii pietrenilor.

Citește și: Nuțu Cămătaru, „înger” pentru Dragnea în pușcărie și pentru Oprea afară, la Popești-Leordeni

Sistemul de bike sharing va fi implementat în cele mai bune condiţii, în paralel cu cel de realizare a pistelor pentru biciclişti pe arterele principale de circulaţie din oraş. Nu putem încuraja folosirea mijloacelor de transport alternative decât oferind condiţii de siguranţă şi confort pentru utilizarea lor. Sunt proiecte de care vor beneficia şi generaţiile viitoare prin faptul că vor avea la dispoziţie o infrastructură modernă, dar şi pentru că Piatra-Neamţ va deveni unul dintre oraşele verzi emblematice ale României şi chiar ale Europei", a declarat primarul Andrei Carabelea.

22 de staţii, 160 de biciclete clasice şi 60 de biciclete electrice

Sistemul bike sharing propus include staţii publice de biciclete prin intermediul cărora clienţii vor putea închiria biciclete. De asemenea, prin acest proiect vor fi amplasate în cele 22 de staţii 160 de biciclete clasice şi 60 de biciclete electrice.

Staţiile vor avea automate pentru eliberarea şi încărcarea cardurilor şi un dispecerat pentru rezolvarea eventualelor probleme apărute, respectiv pentru localizarea bicicletelor.

Citește și: Fenechiu mai are speranţe că poate scoate din firmă „şpaga” de 3,9 milioane lei

Conform contractului, lucrările de execuţie a terminalelor şi a dispeceratului, inclusiv furnizarea bicicletelor, se vor finaliza pe data de 31 iulie 2022.

Cele 22 de amplasamente sunt dispuse în puncte cheie ale oraşului, în zonele cele mai tranzitate, dar şi în zone de interes.

Proiectul de bike sharing face parte din Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Piatra-Neamţ care mai cuprinde achiziţionarea a 41 de autobuze electrice, modernizarea tuturor staţiilor de aşteptare precum şi înfiinţarea altora noi, sistem de mangement inteligent al traficului şi realizarea pistelor de biciclete. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.