Și șefa coordonatorului PNRR, Teodora Preoteasa, este în concediu, ignorând interdicția premierului

DE Valentin Mirică, Alexandru Pop | Actualizat: 16.06.2021 - 22:40
Subordonații lui Ghinea își iau concediu, după semi-eșecul PNRR Foto: Facebook

Și șefa coordonatorului PNRR, Teodora Preoteasa, este în concediu, ignorând interdicția premierului Cîțu. Newsweek România a arătat marți că Nicolae Toderaș, coordonatorul cu rol tehnic al PNRR, și-a luat o scurtă vacanță.

SHARE

"Avem un mesaj foarte clar pentru toţi cei care lucrează la PNRR - şi aici mă refer la funcţionarii din administraţia publică. Trebuie să ştiţi că nu puteţi să mergeţi în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. (...) Nu ne jucăm cu aşa ceva, trebuie să luaţi în considerare toate observaţiile, răspundem cu celeritate, răspundem imediat şi facem un PNRR bun. Deci, nimeni nu pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR. (...) Trebuie să luăm aceşti bani, sunt bani de care avem nevoie să ne dezvoltăm", a declarat premierul Florin Cîțu, la 11 iunie. 

Totuși, la 14 iunie, a plecat în concediu, o săptămână, Nicolae Toderaș, coordonatorul cu rol tehnic al PNRR. Cererea a fost aprobată de șefa sa, Teodora Preoteasa, director general la Direcția programare și coordonare sistem. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Coordonatorul tehnic al PNRR a plecat în concediu, în ciuda interdicției puse de premier

Newsweek România a aflat că și Teodora Preoteasa și-a luat o săptămână de concediu exact din ziua în care Toderaș a plecat de la serviciu. De altfel, ea a programat un răspuns automat la mailul ei de serviciu: “Buna ziua, In perioada 14 - 21 iunie a.c. nu voi fi la birou. Pentru orice problema, va rog sa luati legatura cu colegele mele Florentina Ciocanel si Andra Chirila, la urmatoarele adrese de e-mail: [email protected] si [email protected].

Și șefa coordonatorului PNRR, Teodora Preoteasa, este în concediu

Preoteasa, a cărei CV este de negăsit, este fina lui Victor Ponta. În 2010, când s-a căsătorit cu Claudiu Preoteasa, nașii din partea mirelui au fost, potrivit presei locale, Victor Ponta și Daciana Sârbu, iar din partea miresei Oana Niculescu Mizil. Guvernul Ponta le-a găsit la amândoi slujbe bune la stat: el a ajuns, în mai 2012, vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Fondului pentru Mediu, iar ea s-a angajat la șef serviciu la Direcția AM POS Mediu din Ministerul Mediului. În 2014, Teodora Preoteasa a ajuns director în Ministerul Fondurilor Europene, actualul MIPE, condus de Cristian Ghinea. De altfel, ea l-a însoțit pe demnitarul USRPLUS la mai multe deplasări prin țară, unde prezentau proiectele cu finanțare europeană.

Totuși, potrivit unor surse din minister, Preoteasa a neglijat complet programele operaționale pentru perioada 2021-2027, în valoare de 30,5 miliarde de euro. Ea și-ar fi programat primele discuții cu ministerele de linie abia după ce va reveni din concediu. Din decembrie, Comisia Europeană așteaptă un răspuns la primele observații trimise la aceste programe, elaborate pe vremea când ministru era Marcel Boloș. 

CITEȘTE ȘI: Oana Roman, marcată de copilărie: Tata (Petre Roman) mă bătea cu cureaua, mă închidea în debara

Pe de altă parte, declarațiile de avere depuse de Teodora Preoteasa din 2013 până în 2020 arată cum a explodat averea acestei familii de bugetari. În declarația din 2013, figura un apartament și 3.000 de euro în cont. În cea din 2020, apar trei apartamente, toate în Capitală, cumpărate din 2016 până acum, un Audi A4, circa 100.000 de euro în conturi, plus 17.000 de euro, cadou la botezul unui copil. În 2019, cei doi au vândut un apartament, cu 177.000 de euro. 

Soțul ei, Claudiu Preoteasa, este acum director în cadrul TeleTrans, o companie de stat deținută integral de Translelectrica. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te