Şerban Nicolae, despre OUG pe justiţie: E bine că a dispărut ce nu se putea justifica

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.10.2018 - 13:36
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat, luni, că este bine că au dispărut „cele mai flagrante lucruri” din Ordonanța de Urgență pentru legile justiției, dar tot au rămas unele prevederi care reclamă o „aprofundare a justificărilor”.

SHARE

„Sunt lucruri care reclamă o aprofundare a justificărilor. Pot să fiu de acord că era o chestiune de factura ordonanţei de urgenţă în privinţa vechimii necesare pentru pensionare la magistraţi, pot să fiu de acord că era o chestiune de urgenţă pentru clarificarea unor aspecte care privesc procedura de revocare a unor membri aleşi ai CSM, dar mai departe nu am înţeles care era urgenţa cu fixarea pe posturi a celor care sunt acum la Parchetul Înaltei Curţi, care era urgenţa cu modificarea condiţiilor de vechime pentru accesul în funcţii", a spus luni, Şerban Nicolae, despre OUG pentru legile justiţiei, potrivit Mediafax.

Citește și Newsweek România are ordonanța pe justiție. Care sunt cele mai importante modificări. DOCUMENTE

Senatorul  a adăugat că este bine că au dispărut din text ceea ce "nu se putea accepta şi nu se putea justifica".
„E posibil să fie justificări şi argumente, dar astea le vom vedea cu ocazia dezbaterii în Parlament a legii de aprobare a ordonanţei. Oricum, e bine că au dispărut acele dorinţe de modificare la răspunderea magistraţilor şi de revocare a membrilor CSM cu vot în plen, pentru că erau cele mai flagrante lucruri în privinţa a ceea ce nu se putea accepta şi nu se putea justifica", a afirmat Nicolae.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, luni, prevederile OUG pe Legile justiţiei care a fost adoptată de Guvern, precizând că sunt schimbări în privinţa detaşărilor procurorilor, că interviurile pentru procurorii-şefi vor fi transmise în direct, arhivate şi văzute de oricine şi că ministrul poate sesiza Inspecţia Judiciară.
Ordonanţa prevede o serie de modificări referitoare la amânarea pensionării anticipate a magistraţilor. Dacă varianta iniţială a OUG prevedea amânarea pensionărilor anticipate până pe 31 decembrie 2022, cea adoptată de Guvern luni prevede amânarea doar până la finele anului 2019.

Citește și Augustin Lazăr: Proiectele de acte normative făcute în grabă afectează dosarele

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.