Șeful Poliției, explicație șocantă pentru intervenția întârziată: Polițiștii au supravegheat casa

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 27.07.2019 - 11:39
Ioan Buda. Foto Inquam Photos/Virgil Simionescu

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a anunţat, vineri, că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziţie, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

SHARE

Poliția a aflat între ora 2 și 3 dimineața adresa din Carcal la care era ținută Alexandra Măceșanu, tânăra dispărută din Olt, însă a așteptat să se facă 6 dimineața până să intervină, a declarat, la Antena 3, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, Ioan Buda.

„Am aflat locația la 2, 2 și jumătate, 3 dimineața”, a afirmat chestorul, care a declarat apoi că polițiștii au cerut mandat de percheziție, ce a fost primit pentru ora 7 dimineața. Întrebat de moderatoare dacă oamenii legii au stat pur și simplu degeaba în fața casei în care se afla victima, Ioan Buda a spus că nu au stat, ci „au supravegheat casa”.

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat, în schimb, că l-a demis pe Nicolae Eugen Alexe, cel care deţinea funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împuternicit pe această funcţie.

"Colegul meu de la dispecerat l-a informat pe inspectorul şef, inspectorul şef a luat măsurile astea şi a greşit pentru că nu a raportat mai departe. Pentru asta l-am şi destituit astăzi. Pe împuternicitul de la comanda Inspectoratului Olt", a declarat Ioan Buda, la Antena 3.

Şeful Poliţiei Române a aunţat că poliţiştii de la Caracal au aşteptat ordinul procurorului, care era şeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenţii puteau interveni în orice moment, odată ce ştiau locaţia. „Poliţia şi cu Parchetul, care erau acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineaţa”, a afirmat Ioan Buda, la Antena 3.

Şeful Poliţiei Române a mai declarat că poliţiştii puteau să intre de la ora 3 noaptea în locuinţa suspectului. „Putea (Poliţia – n.r.) să intre în ael domiciliu, dacă aveam indicii corecte cu privire la sechestrarea unei persoane”, a mai declarat Buda.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.