Șeful poliției din Moldova spune că agitatori pro-ruși au ajuns la mitingul AUR din București

DE Alin Crișan | Actualizat: 08.03.2024 - 20:25
Șeful poliției din Moldova spune că agitatori pro-ruși au ajuns la mitingul AUR din București - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Șeful poliției din Moldova spune că agitatori pro-ruși au ajuns la mitingul AUR din București. Unii dintre aceștia au fost opriți la vamă, alții chiar în România.

SHARE

Viorel Cernăuțeanu, șeful Poliției din Republica Moldova, a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre încercarea unor agitatori plătiți de fugarul Ilan Șor să ajungă la București, pentru a sprijini acțiunea de protest a partidului AUR, care s-a desfăşurat în Capitală, în ziua Congresului PPE.

Șeful poliției din Moldova spune că agitatori pro-ruși au ajuns la mitingul AUR din București

Acesta a spus că oamenii au fost plătiți cu sute de euro fiecare, dar în urma bunei colaborări din autoritățile române și moldovene agitatorii nu au reușit să intre în România. 

„Nici măcar nu știau în ce localitate mergeau în România și despre ce e vorba. Nu aveau un leu la ei, avea o singură persoană 10.000 de euro, bani pentru toată lumea”, a declarat Viorel Cernăuțeanu. Potrivit șefului Poliției din R. Moldova, o parte dintre ei ar fi reușit să ajungă totuși la București.

Citește și: Sosesc trupe franceze lângă România și Polonia pentru a securiza frontierele. Ce va face Putin?

Viorel Cernăuțeanu, șeful Poliției din Republica Moldova: Noi, de doi ani de zile avem o activitate intensă cu acești salariați ai lui Șor pentru destabilizarea R. Moldova, și acest lucru a fost demonstrat când au fost trimise persoane de la Moscova pentru pregătire la Chișinău.

Pot să le aduc ca exemplu, în ansamblu, și ce s-a întâmplat la Paris cu oamenii rușilor. În situația din ziua de azi vedem că atâta timp cât lui Șor i s-a permis să meargă la Moscova pentru a dirija cu partenerii de acolo, se intensifică acțiunile lor și la Chișinău, dar și la București. 

Noi avem persoane în vizor, din rândul celor care fac jocul și interesele lui Șor la Chișinău. Eu vreau să respect principiul de prezumție de nevinovăție, dar vreau să precizez un lucru – prin anumite activități de investigații, ni s-a arătat intenția de a porni și de a ajunge la București 200 de participanți plătiți de la Chișinău.

O parte dintre ei au fost documentați și s-a asigurat procesul de a nu ajunge la București pentru a realiza acțiunile. Cu regret am fost informat că a scăpat un mijloc de transport cu 15-17 persoane care au reușit totuși să ajungă la București. În rest, în celelalte cazuri am reușit să curmăm aceste deplasări.

Au fost diferite categorii de filtre, o parte pe teritoriul R. Moldova, am avut acțiunile noastre. O mare parte au fost reîntorși de la frontieră, unde au fost întrebați de colegi, inclusiv de cei români, care e scopul, unde merg.

Nici măcar nu știau în ce localitate mergeau în România și despre ce e vorba. Nu aveau un leu la ei, avea o singură persoană 10.000 de euro, bani pentru toată lumea.

 O parte dintre ei au fost opriți pe teritoriul României. Mulțumesc colegilor de la București pentru munca comună pe care am avut-o. Un schimb de informații foarte rapid. Noi trebuie să înțelegem un lucru, de o lună de zile deja i se permite lui Șor să stea la Moscova.

Citește și: Cum vor vota românii din Diaspora în 2024? Modificarea a fost anunțată de AEP

S-a pornit de la ideea că România e țara care are cea mai mare grijă de Republica Moldova. Intențiile de a forma anumite acțiuni pentru Chișinău și de a nu permite acțiuni benefice pentru noi, se vor face și prin acțiuni împotriva Bucureștiului.

Ce ține de R. Moldova, acțiuni care interferează cu acțiunile altor instituții de forță și MAE, unde constatăm, nu putem să dăm toate declarațiile, sunt acte cu parafă și secretizate, trebuie să fim foarte atenți la grupările criminale ghidate de sus, de la Moscova, potrivit digi24.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te