Șef din Poliție, despre clanurile interlope: În fiecare anchetă am avut un polițist cercetat

DE Adrian Costin | Actualizat: 10.06.2022 - 15:47
Andrei Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente, din cadrul Poliției Române. Sursa: Digi 24

Șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente, din cadrul Poliției Române, a declarat, într-un interviu, că interlopii au oameni infiltrați în politică și poliție și a acuzat ingerințe în activitatea secției, din partea conducerii, anul trecut.

SHARE

„Vă pot spune cu certitudine că am avut, în fiecare anchetă complexă, câte un polițist care a fost cercetat, (...) Membrii lumii interlope înțeleg să săvârșească diferite infracțiuni, în momentul în care sesizează că sunt cercetați sau știu că sunt cercetați încearcă să afle diferite lucruri din cadrul anchetei, să rezolve problema, să stingă ancheta penală și de multe ori ajung, într-adevăr, să solicite aceste date și informații prin intermediul unor polițiști.

Citește și: VIDEO Cum au intervenit frații Pian în scandalul dintre Florin Salam și Mihăță Piticu: Eram beat

(...) Nu vrem ingerințe, nu vrem presiune, vrem doar să ne facem treaba. (...)  Anul trecut au fost ingerințe din partea conducerii. Nimeni nu ne garantează că peste un an de zile nu vor fi alte situații similare având în vedere inclusiv ieșirea mea publică”, a declarat comisarul-șef Andrei Marius, la Digi24

Citește și: VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

Andrei Marius a mai spus că după ce a fost întreruptă colaborarea cu DIICOT, anul trecut, oamenii lui nu ar fi avut voie să lucreze în dosare ample și să documenteze activitatea grupurilor mai mari de trei persoane, astfel că s-au oprit investigații în cazuri importante: „Întrucât am înțeles să continuăm aceste activități cu toate untitățile de parchet, din interior s-au declanșat anumite presiuni, cercetări prealabile, analize de climat organizațional, controale inopinate din partea conducerii, aspecte care au îngreunat activitatea. Mai mult decât atât, o treime din cadrul colectivului a părăsit structura căutând alte locuri de muncă.  (...) Am raportat de fiecare dată șefilor ierarhici și toate aceste aspecte am încercat să le rezolvăm instituționaal. Nu s-a întâmplat nimic”. 

Citește și: Vela, la extrădarea a doi infractori: Prima dată când MAI ia în serios problema rețelelor de trafic

Comisarul-șef a mai spus că că e greu de ținut pasul cu interlopii, în condițiile în care din structura pe care o conduce fac parte doar 35 de oameni.

Totodată, Andrei Marius a mai declarat că abia de anul acesta structura își desfășoară activitatea normal, după ce conducerea Poliției Capitalei a fost schimbată. Serviciul Grupuri Infracționale este cel care ar fi trebuit să prevină scandalul dintre clanuri, care s-a lăsat cu uciderea lui Emi Pian.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te