Se caută polițiști, pompieri și jandarmi. Vor fi scoase 5000 de locuri la concurs anul acesta

DE Alexandra Lupascu | 01.03.2024 - 08:07
Se caută polițiști, pompieri și jandarmi. Vor fi scoase 5000 de locuri la concurs anul acesta Foto: Facebook/MAI

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că a fost aprobat un Memorandum pentru ocuparea prin concurs sau examen a 5.200 de funcţii vacante din cadrul structurilor din subordine.

SHARE

Potrivit MAI, peste 5.000 de funcții sunt de execuție și sunt alocale domeniilor ordine şi siguranţă publică, combaterea criminalităţii organizate, poliţie canină, formare profesională, analiză genetică şi intervenţii în situaţii de urgenţă.

Deficitul de personal în acestea variază de la peste 20% în Poliţia Română, la 24% în IGSU.

”Posturile care vor fi scoase la concurs sau examen sunt din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, dar şi din cadrul altor unităţi care au nevoie de încadrarea funcţiilor pentru reducerea deficitului de personal”, a transmis MAI printr-un comunicat de presă.
Citește și: Angajații vor avea noi drepturi și obligații de anul acesta. A fost schimbat Codul Muncii

Se caută polițiști, pompieri și jandarmi. Vor fi scoase 5000 de locuri la concurs anul acesta

”Demersul de scoatere la concurs a celor 5.200 de posturi se înscrie în eforturile de reducere a deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, alături de încadrarea promoţiilor de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi agenţi de poliţie ale Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, respectiv ale şcolilor postliceale ale MAI”, a mai transmis MAI.

Conform instituției, situaţia privind deficitul de personal în rândul principalelor structuri al ministerului se prezintă astfel:– Poliţia Română: 20,27%– Poliţia de Frontieră Română: 20,32%– Jandarmeria Română: 21,69%– Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: 24,86%.

Citește și: Topul celor mai stresante locuri de muncă. Angajații ajung să își cheltuiască banii pe tratamente

”Precizăm că, având în vedere reorganizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu scopul de eficientizare a activităţilor şi a misiunilor specifice pentru îmbunătăţirea serviciului poliţienesc, posturile aferente acestui inspectorat şi cele adiacente demersului de reorganizare instituţională, vor fi încadrate cu prioritate. Încadrarea posturilor aprobate prin memorandum se va efectua etapizat.

Calendarul concursurilor şi al examenelor va fi anunţat public de fiecare structură în parte, anunţurile putând fi consultate, la momentul respectiv, pe platforma hub.mai.gov.ro”, a mai transmis MAI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te