Scrisoare dură la adresa parlamentarilor care au votat recursul compensatoriu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.10.2019 - 16:19

O femeie din Constanța le-a trimis parlamentarilor PSD, ALDE și UDMR care au votat legea recursului compensatoriu o scrisoare în care le solicită să abroge legea în cel mai scurt timp, după ce și-a pierdut ambii păriți, uciși de un infractor eliberat înainte de termen.

SHARE

”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, le scrie fiica parinților uciși în scrisoarea adresată parlamentarilor.

Maria Dumitru a declarat că a trimis scrisoarea în data de 9 octombrie, dar că până la acest moment a primit răspuns de la un singur parlamentar, care i-a transmis că este ”o lege criminală, care trebuie abrogată”.

„Părinții mei, Neculai (86 de ani) și Elena (82 de ani, handicap grad 1) Coşer, au fost uciși în noaptea din 21 spre 22 august 2019 cu mai multe lovituri de cuţit şi obiecte contondente de către un individ eliberat mai devreme (la sfărșitul lunii martie) datorită acestei legi. Părinții locuiau în comuna Zorleni, județul Vaslui, unde premierul Viorica Dăncilă a fost de curând în vizită”, a declarat Dumitru, potrivit G4media.

La sfârșitul lunii august, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu, a anunțat că autorul celor două crime este un tânăr din aceeaşi localitate cu victimele, cunoscut cu antecedente penale.

„Principalul suspect este un tânăr de 24 de ani, recidivist, care a acţionat în scop de jaf. Victimele aveau o gospodărie frumoasă, o casă cu zece camere. Individul a acţionat cu scopul de a sustrage bunuri, moment în care a fost surprins de victime. Le-a ucis cu lovituri de cuţit pe amândouă”, a precizat prim-procurorul, citat de Adevărul.

Potrivit sursei citat, soţii Elena şi Neculai Coşeru, cu vârste de 82 şi 86 de ani, erau cunoscuţi ca fiind printre cei mai gospodari oameni din sat, iar situaţia lor materială a fost o ţintă pentru hoţi, care au profitat de vârsta lor înaintată şi imposibilitatea de a se apăra. Cei doi au fost găsiţi fără viaţă de femeia care îi ajuta cu treburile în gospodărie.

În scrisoarea adresată parlamentarilor, Dumitru întreabă de ce trebuie să plătească cetăţenii, pentru lipsa lor de interes, „poate că dreptul deţinuţilor trebuie respectat, însă nu cu preţul vieţii tuturor victimelor a căror voce sunt convinsă că o reprezint. Și vă întreb: dreptul la viaţă al părinţilor mei şi al celorlalte victime cine l-a apărat?" 

Mariana Dumitru face un apel la parlamentari și spune că "dacă mai aveţi măcar o fărâmă de umanitate şi înţelegeţi rolul şi responsabilitatea pe care le aveţi ca parlamentar, şi anume acela de a aproba legi care să ne permită nouă, copiilor şi părinţilor noştri, cetăţenilor acestei ţări, să trăim în siguranţă în România, ABROGAȚI în cel mai scurt timp legea recursului compensatoriu, care a distrus deja nenumărate vieţi".

Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR, au introdus anul trecut o serie de modificări la proiectul de lege privind recursul compensatoriu, astfel încât condamnații la închisoare cu executare să se califice în număr cât mai mare la eliberare.

Recursul compensatoriu a fost inițiat de ministrul Justiției din Guvernul Cioloș, Raluca Prună, dar într-o formă care nu ar fi permis eliberări în masă din închisori. Proiectul inițial prevedea ca deținuților să li se scadă câte trei zile pe lună din pedeapsă dacă au stat într-un spațiu de sub trei metri pătrați de persoană. 

Proiectul a fost aprobat de Guvernul Grindeanu pe 31 ianuarie 2017, în ședința în care a fost adoptată și OUG 13, și a fost înregistrat în aceeași zi la Senat pentru dezbatere în procedură de urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te