Scandal la un spital de Pediatrie din Iași. Tatăl a sunat la MS: „Ne-au spus să ne ducem la privat”

DE Alexandra Lupascu | 08.07.2023 - 18:17
Scandal la un spital de Pediatrie din Iași. Tatăl a sunat la MS: „Ne-au spus să ne ducem la privat” Foto: Spitalul Sfanta Maria Iași

Scandal la un spital de Pediatrie din Iași. Un tată a a sunat la Ministerul Sănătății pentru ca cineva să vină să-i consulte copilul: „Ne-au spus să ne ducem la un spital particular, dacă nu ne convine”. Unitatea a anunțat Protecția Copilului pentru că minorul nu ar fi îngrijit.

SHARE

Scandal la un spital de Pediatrie din Iași. Un tată a a sunat la Ministerul Sănătății pentru ca cineva să vină să-i consulte copilul: „Ne-au spus să ne ducem la un spital particular, dacă nu ne convine”. Unitatea a anunțat Protecția Copilului pentru că minorul nu ar fi îngrijit.

Mihai Prisacaru este un tată disperat ce de două luni se chinuie să afle care este afecțiunea de care suferă copilul său. În data de 24 iunie 2023, micuțul în vârstă de zece ani a fost adus pentru prima dată la UPU (Unitate Primiri Urgențe) din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Atunci i s-a recoltat sânge și după a fost trimis acasă. 

La câteva zile, părintele disperat s-a prezentat din nou la UPU, însă procedura a fost aceeași. A venit în repetate rânduri pentru a-și însănătoși copilul, însă medicii l-au tratat cu superficialitate, spunându-i că cel mic este bine, scrie bzi.ro.

Disperat, tatăl a sunat la Ministerul Sănătății, unde i s-a răspuns într-o fracțiune de secundă. După acel apel telefonic, o asistentă s-a prezentat și i-a făcut copilului o perfuzie. De patru zile este ținut în perfuzii, deși el are nevoie de un consult urgent la gastroenterologie.

„În momentul de față (ieri – n.r.), eu sunt la spital și sun disperat la Ministerul Sănătății, am sunat de 70 de ori și nu mai răspunde nimeni, deși prima dată când am sunt mi-au răspuns în cinci secunde.

În urma acelui apel a venit o doamnă care a fost de gardă și s-a plâns că este prea obosită.

Stau în fața secretariatului de la spital, pentru că vreau să vorbesc cu managerul, nu vor să-mi dea voie să vorbesc și îmi spun că eu n-am ce să vorbesc cu ea.

Copilul a fost cu mine de trei ori la UPU, pentru că soția mea are probleme cu inima, i s-a făcut o recoltă de sânge și după ne-au trimis acasă.

Copilul, în ultimul timp, nu mănâncă, are mai bine de o săptămână în care nu a mâncat nimic, pentru că orice mănâncă vomită. Era terminat, nici nu mai putea să stea în picioare, l-am adus luni din nou și într-un final l-au internat”, declară Mihai Prisecaru pentru bzi.

„Doamna minister”

După ce tatăl a continuat să se roage de medici să-i consulte copilul, aceștia i-au spus că nu au timp și că cel mai bine ar fi să plece acasă, în contextul în care cel mic nici nu se mai poate ridica din pat.

„De luni dimineață, de când l-au internat, până marți, la ora 14:00, copilul nu mai putea să se mai ridice din pat.

M-a sunat soția, disperată, că nu mai știe ce să facă cu el, mi-e frică să nu ajungă la reanimare. Atunci am sunat pentru prima dată la Ministerul Sănătății, care au sunat ulterior la spital și a fost trimisă o asistentă care s-a apucat de pus perfuzii, dar nu s-a dus nimeni să verifice cauza, de ce se simte copilul rău. Acum vor să ne trimită acasă cu tot cu copil care, după cum am spus, nu se mai poate ridica din pat.

Citește și: Traficanți de droguri, prinși pe litoral. ”Alimentau” cluburile din stațiunea Mamaia. Cât costa doza

Nu-i rău că vor să-i dea drumul acasă, pentru că și așa aici e un chin. Nu i-au făcut analizele, astăzi a venit un medic de la gastroenterologie și ne-a spus că acum este târziu, nu-l mai poate controla. Bine, înțeleg, dar programează-l pentru o zi. Chiar trebuie să sun la minister pentru o perfuzie? Secretara mi-a spus că nu comandă nimeni în curtea lor și copilul meu nu poate mânca și nu-l consultă nimeni, ne-au spus să ne ducem la un spital particular, dacă nu ne convine.

S-a îngălbenit pielea pe cel mic, până n-am sunat la Ministerul Sănătății nu l-a căutat nimeni. Au început să facă mișto de soția mea și o strigau «doamna minister», este revoltător”, mărturisește Mihai Prisacaru, tatăl copilului.

Conducerea spitalului spune că bărbatul este violent

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași a trimis un comunicat prin care explică întreaga situație:
 
„Copilul de zece ani este slăbit, nu mănâncă de mai bine de două luni și nu bea lichide, pentru că orice ar consuma vomită. Părinții nu știu care este cauza, dar lucrul cel mai îngrijorător este faptul că nici medicii nu au habar. 
Luni (n.r. – 3 iulie), la insistențele părinților, copilul a fost internat, însă nu i s-a făcut niciun control, pentru că medicul de gardă a fost prea obosit pentru a se ocupa de el.
 

Referitor la cazul prezentat în presa locală, pentru informarea corectă a publicului, conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași transmite următoarele:

Pacientul la care se face referire, în vârstă de 9 ani s-a prezentat luni, 3 iulie la UPU a spitalului nostru, a fost consultat de către medicii noștri, i s-au recoltat probe pentru analize însă tatăl minorului a refuzat internarea.

Marți, 4 iulie, pacientul a revenit la spital împreună cu mama, a fost internat și s-a aplicat tratament conform protocolului. Din declarațiile mamei, copilul nu se alimentează diversificat, acceptând un meniu extrem de limitat care nu îi aduce un aport suficienți de nutrienți.

Deoarece mama a avut un comportament necorespunzător față de personalul medical și dată fiind starea copilului, medicul curant a decis că se impune o evaluare psihologică a celor doi. Mama a declarat în acest context că ar fi fost bătută de către soț în fața minorului, pe fondul consumului de alcool, ajungând la UPU a Spitalului “Sf. Spiridon” din Iași, cităm, “cu mai multe coaste rupte”.

Adevărul, undeva la mijloc

Astfel, conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași a decis că se impune anunțarea Serviciului de Protecție a Copilului, considerând că minorul poate fi în pericol atât din punct de vedere mental cât și fizic.

Facem precizarea că acestea au fost declarațiile mamei minorului, rămâne ca instituțiile abilitate să preia cazul și să stabilească dacă cele declarate se confirmă.

In final, pacientul a fost externat in data de 7.07.2023 cu recomandări pentru tratament la domiciliu”, a transmis intr-un comunicat de presă Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te