Scandal în Postul Mare. 2 preoți prinși de soții cu amantele. Un copil „din flori” cu „pofta inimii”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2023 - 14:32
Preoți - Foto: Profimedia Images - Caracter Ilustrativ

Un dublu scandal tulbură Arhiepiscopia Iașilor chiar în săptămâna de dinaintea sărbatorilor pascale. Doi preoți au „călcat pe bec” cu amantele și au fost prinși de neveste. Unul dintre „oamenii Domnului” are 3 copii cu nevasta și unul cu amanta.

SHARE

Primul caz este cel al preotului Emanuel Marius Obreja, care conducea o parohie în localitatea Lunca Cetățuii, iași. Acesta a fost decăzut din treaptă încă de la începutul acestui an, în urma unui proces mai anevoios care s-a încheiat cu solicitarea sa de a părăsi preoția. 

Scandal în Postul Mare. 2 preoți prinși de soții cu amantele. Un copil „din flori” cu „pofta inimii”

Preotul era căsătorit, cu trei copii, până când acesta a intrat într-o relație extra-conjugală. Mai mult, a lăsat-o pe femeia respectivă însărcinată, mutându-se într-un final cu ea.

Soția sa i-a depus plângere la Mitropolie, o anchetă a fost deschisă în acest caz, dar sursele noastre au explicat că până la momentul aprofundării investigației preotul a depus solicitare să se retragă.

Citește și: Cine e Stormy Daniels, actrița care l-a aruncat pe Trump în ghearele justiției? Pactul cu „diavolul”

El a motivat oficial că și-a schimbat profesia, având studii de electronică și angajându-se ca inginer la o companie.

„Neveste de schimb”

Al doilea preot cu probleme este din comuna Țigănași Iași, pe numele său Dragoș-Florin Borș. Acesta ar fi fost chemat luni, 3 aprilie, la sediul Inspecției Bisericești, alături de soția sa, pentru a fi lămurite unele zvonuri cu privire la relația lor. 

Sursele Ziarului de Iași au explicat faptul că, în baza unor afaceri în care este implicat, pr. Dragoș-Florin Borș a cunoscut o femeie în afara căsătoriei sale, o angajată a Casei de Asigurări de Sănătate Iași. Ciudat este faptul că la rândul ei femeia este o fostă preoteasă. 

Citește și: Atac cu drone rusești la unul dintre cele mai importante porturi de la Marea Neagră: „Sunt pagube”

După o relație de la distanță de mai bine de doi ani, la finalul anului trecut, după 6 decembrie, aceștia ar fi luat decizia de a se muta împreună, închiriind un apartament.

Situația a durat mai multe luni de zile, până în 2023, când zvonurile despre această relație extra-conjugală și acest aranjament au ajuns la urechile oficialilor Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care au deschis o anchetă pe numele părintelui.

Reacția preotului: „S-a mers cam mult pe zvonuri”

Preotul a declarat la audieri că nu este implicat într-o astfel de situație. Mai mult, el susține că relația cu soția sa este una absolut normală „de familie”. De asemenea, el a recunoscut că a fost la Inspecția Bisericească pentru a da explicații însă „acuzarea” s-a format „pe zvonuri”.

„Nicidecum, nu sunt deloc probleme, puteți să o sunați pe soția mea să vedeți că nu avem niciun fel de problemă. Nu știu de unde s-au iscat aceste discuții, eu nu inventez povești la telefon. Eu și soția mea suntem într-o relație normală de familie, nu avem niciun fel de problemă, nu știu de ce sunt aceste discuții. Da, am fost la Inspecția Bisericească, dar cred că s-a mers cam mult pe zvonuri, pentru că soția mea nu a făcut nicio reclamație, nicio plângere, nimic”, a declarat pr. Dragoș-Florin Borș.

Soția preotului a mers și a discutat cu protopopul pr. Florin Călugăru, care ar fi încercat să medieze o împăcare între cei doi. Contactat telefonic, acesta nu a negat faptele, dar a spus că nu vrea să dea el declarații despre caz și a l-a indicat pe Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, ca fiind mai potrivit pentru discuții.

„Legat de familia părintelui Borș nu există decât aceste bârfe de care s-a pomenit, nesusținute de vreo dovadă. Iar cei doi soți sunt împreună, nici soția, nici altcineva nu a depus vreo sesizare.

Lucrurile deocamdată nu sunt foarte clare, ei au venit la Inspecția Bisericească fiindcă am dorit să clarificăm și noi anumite aspecte care ne-au fost aduse la cunoștință. Despre natura problemelor și îndrumările primite nu putem vorbi, că totul e la nivel de analiză, dar nu a fost depus nimic oficial din partea nimănui care să îi privească. Situația acestei familii rămâne în atenția noastră”, a declarat pr. Constantin Sturzu.

Fostul soț al presupusei amante al părintelui Dragoș-Florin Borș, care la rândul lui este preot într-o comună vecină a declarat:  „Nu știu detaliile din relația lor, dar am auzit și eu că sunt împreună și că s-au mutat”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te