Cine e Stormy Daniels, actrița care l-a aruncat pe Trump în ghearele justiției? Pactul cu „diavolul”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2023 - 12:00
Donald Trump și Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images
Donald Trump și Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images
Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images
Donald Trump - Foto: Profimedia Images
Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images
Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images

America este zguduită în aceste zile de arestarea și punera sub acuzare a fostului președinte Donald Trump pentru fapte penale care decurg din presupusele sume de bani plătite în schimbul tăcerii lui Stormy Daniels, o actriță controversată cunoscută mai ales din fileme interzise.

SHARE

Stormy Daniels a declarat că a avut o relație amoroasă cu Trump în 2006, la un an după ce acesta s-a căsătorit cu cea de-a treia soție a sa, Melania, și cu mai mult de un deceniu înainte ca omul de afaceri devenit politician - la acea vreme cunoscut pentru o emisiune populară de tip reality show în Statele Unite.

Trump a negat relația și a declarat că plata a fost făcută pentru a opri „acuzațiile false și extorționiste” ale acesteia.

Cine este Stormy Daniels și cum a ajuns ea la Donald Trump?

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, are 44 de ani și este din Baton Rouge, Louisiana, Statele Unite. Femeia este o personalitate cunoscută de peste două decenii în industria filmelor pentru adulți, apărând și regizând numeroase videoclipuri interzise.

Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images

Daniels a declarat că i-a făcut cunoștință cu Trump în iulie 2006, la un turneu de golf al celebrităților la Lake Tahoe. Ea a spus că acesta a invitat-o la cină și au luat masa în apartamentul său de la hotel, unde i-a arătat un exemplar al unei reviste de golf cu poza sa pe copertă.

„Și am zis: „Cineva ar trebui să ia revista aia și să te plesnească cu ea””, a declarat Daniels pentru emisiunea „60 Minutes” de la CBS în 2018.

Citește și: LIVE Haos la New York. Donald Trump a fost arestat. A fost amprentat de poliție, dar nu încătușat

„Așa că s-a întors și și-a dat pantalonii puțin jos, a rămas cu lenjeria intimă pe el și  și i-am dat câteva lovituri", a spus Daniels.

Daniels a declarat că Trump a întrebat-o dacă ar dori să apară în emisiunea sa de televiziune „Celebrity Apprentice”.

„El a spus: „Uau! Tu ești specială. Îmi amintești de fiica mea. Ești inteligentă și frumoasă, ești o femeie de luat în seamă și îmi place de tine”, a povestit actrița.

„Mi-am dat seama exact în ce mă băgasem”

Ea a spus că s-a scuzat la un moment dat pentru a merge la baie, iar când s-a întors Trump era „cocoțat” pe marginea patului.

Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images

„Mi-am dat seama exact în ce mă băgasem. Am simțit că poate ... am meritat-o pentru că am luat o decizie proastă, pentru că m-am dus singură în camera cuiva", a spus Daniels.

Citește și: Trump, despre arestarea sa: Nu mi-am imaginat ca acest lucru să fie posibil în America. E o insultă

Actrița controversată a declarat că a avut parte de o „aventură amoroasă” consimțită cu Donald Trump.

Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images

Daniels a declarat că Trump i-a dat telefoane în cursul anului următor și că s-a întâlnit din nou cu el, la cererea acestuia, în iulie 2007, la Beverly Hills Hotel din Los Angeles, pentru a discuta despre o posibilă apariție a sa în cadrul emisiunii "Celebrity Apprentice".

Daniels a spus că el a vrut să facă din nou amor la hotel, dar ea a refuzat. Ea a spus că Trump a sunat-o o lună mai târziu pentru a-i spune că nu a reușit să o programeze la "Celebrity Apprentice".

Pactul cu „diavolul”

În 28 octombrie 2016, în ultimele zile dinaintea alegerilor prezidențiale pe care Trump le-a câștigat, Daniels a semnat un acord de confidențialitate în care se angaja să nu discute public despre relația ei cu el în schimbul unei plăți de 130.000 de dolari, potrivit documentelor depuse la tribunalul federal din Los Angeles.

Pactul a fost semnat de Keith Davidson, avocatul ei de la acea vreme, și de Michael Cohen, pe atunci avocat personal și fixer al lui Trump. Documentul includea un loc pentru semnătura lui Trump, dar acesta nu l-a semnat niciodată.

În 2018, după ce Wall Street Journal a relatat despre plata către Daniels, Cohen a declarat public că a plătit-o folosind banii săi și că nu a fost îndrumat de Trump să facă acest lucru. Daniels i-a dat în judecată pe Trump și pe Cohen, încercând să obțină invalidarea acordului.

Avocații lui Trump au recunoscut ulterior că nu a semnat acordul de confidențialitate și că nu va încerca să îl aplice. Un judecător i-a respins procesul deoarece problema a fost rezolvată.

Daniels a intentat în 2018 un proces de defăimare împotriva lui Trump la o instanță federală din cauza unei postări pe Twitter în care acesta o acuza de "escrocherie" după ce ea a descris că a fost amenințată pentru că și-a făcut publică relatarea despre o presupusă relație sexuală cu el.

Donald Trump - Foto: Profimedia Images

Un judecător federal din Los Angeles a decis în 2018 că remarcile lui Trump nu au fost defăimătoare și au fost protejate de garanția libertății de exprimare prevăzută de Primul Amendament al Constituției SUA. Decizia judecătorului a fost menținută în apel, iar Curtea Supremă a SUA a refuzat în 2021 să analizeze chestiunea, potrivit Reuters.

Amenințări „în stil mafiot”

Daniels a declarat că un bărbat necunoscut a abordat-o pe ea și pe fiica ei cea mică în 2011 într-o parcare din Las Vegas și a făcut amenințări după ce a fost de acord să vorbească despre relația sa cu Trump într-un interviu acordat presei.

În 2018, ea a publicat un portret-robot al bărbatului care o amenința. Trump a răspuns pe Twitter la publicarea portretului robot, scriind: "O schiță după ani de zile despre un bărbat inexistent. O escrocherie totală, care îi ia de fraieri pe cei de la Fake News Media (dar ei știu asta)!"

Donald Trump a pledat nevinovat pentru 34 de acuzații de infracțiune de falsificare a dosarelor de afaceri în gradul întâi într-un tribunal din Manhattan, într-un proces istoric, potrivit nationalworld.com.

 

Donal Trump, pasibil de o condamnare de patru ani de închisoare, potrivit primelor detalii despre acuzațiile specifice cu care se va confrunta. 

Fostul președinte Donald Trump și-a exprimat neîncrederea că va fi exonerat înainte de a intra la Curtea Penală din New York, marți după-amiază, pentru a fi arestat din cauza rolului său în ancheta despre banii dați vedetei de filme pentru adulți, Stormy Daniels, ca să-i cumpere tăcerea despre o presupusă relație pe care au avut-o.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te