Scandal în MAI. Jandarmeriță de la Brigada Specială, prinsă cu droguri. Ce măsuri au luat șefii ei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.11.2023 - 10:17
Jandarm în structura BSI a Jandarmeriei Române FOTO: Facebook/ Jandarmeria Română- rol ilustrativ

O femeie jandarm de la Brigada Specială de Intervenție a fost prinsă cu substanțe interzise în geantă, în timpul unui control de rutină. Șefii ei au anunțat că fac verificări.

SHARE

Fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei,  Andreea Cătălina Bumbac, a fost prinsă cu droguri în geantă.

Incidentul a avut loc duminică, 19 noiembrie


Jandarmeriță de la Brigada Specială, prinsă cu substanțe interzise. Ce măsuri au luat șefii ei

Totul s-a întâmplat în cadrul acțiunii Blocada, organizată la nivel național, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, organizată din ordinul conducerii MAI.

Jandarmerița se afla într-un taxi. Conform unor informații, femeia avea supra ei mai multe pliculețe cu praf alb și o hârtie făcută sul, care ar fi fost folosită la prizarea substanțelor interzise, conform unor informații citate de Gândul.

Jandarmeria Română a confirmat incidentul care o vizează pe Andreea Cătălina Bumbac și a transmis că va colabora cu autoritățile, în acest caz. 

Citește și: O familie cu 3 copii, salvată de jandarmi și Salvamont dintre nămeți. Tatăl a sunat după ajutor

”Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, polițiștii din cadrul Secției 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanțe susceptibile a fi interzise la deținere.

Menționăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Cazul a fost preluat de reprezentanții B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor.

Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate.

Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare.”, a transmsi Jandarmeria Română.

Jandarmerița, consiliată psihologic

Marți, Jandarmeria Română a transmis că instituția verifică raporturile de muncă ale jandarmeriței pentru a vedea dacă existau indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este în conconrdanță cu statutul său.

”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public legate de femeia jandarm prinsă având asupra sa substanțe interzise la deținere, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei face următoarele precizări:

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este in concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar. 

Citește și: Un jandarm a salvat viața unei fete: „Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa. Sunt împăcat”

De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile.

La acest moment, ofițerul beneficiează de consiliere psihologică din partea specialiștilor din cadrul unității. 

În prezent cazul este preluat de reprezentanții BCCO București, în vederea continuării cercetărilor. 

Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare. 

Din păcate, în ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a eradica această situație, acest moment ne arată că inclusiv cei care sunt în poziții de autoritate și responsabilitate, nu sunt imuni la provocările și ispitele societății. 

De asemenea, este important să subliniem că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda aceste cazuri, chiar și atunci când implică membri ai propriilor structuri. 

Asta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate și respectarea legii, indiferent de rangul sau poziția persoanei implicate. 

Este esențial, totodată, să se respecte confidențialitatea  și drepturile individuale ale persoanei implicate și dreptul acesteia la prezumția de nevinovăție, până la dovedirea în instanță a vinovăției sau nevinovăției sale.

Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată,  disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate”, a transmis Jandarmeria.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te