Un jandarm a salvat viața unei fete: „Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa. Sunt împăcat”

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 17.08.2023 - 16:24
Un jandarm a salvat viața unei fete: „Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa. Sunt împăcat” Foto: facebook/Jandarmeria

Un jandarm a salvat viața unei fete: „Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa. Sunt împăcat”. O tânără de 25 de ani care se spânzurase cu o eşarfă legată de ţeava de gaz a fost salvată de un jandarm, acesta fiind alertat de un vecin speriat că prietena lui nu mai răspunde

SHARE

Un jandarm a salvat viața unei fete: „Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa. Sunt împăcat”.

O tânără de 25 de ani care se spânzurase cu o eşarfă legată de ţeava de gaz a fost salvată de un jandarm, acesta fiind alertat de un vecin speriat că prietena lui nu mai răspunde.

După cum se arată în postarea Jandarmeriei Române, o tânără de 25 de ani care a încercat să-şi ia zilele, încercând să se spânzure cu o eşarfă legată de ţeava de gaz a fost salvată de un jandarm aflat în timpul său liber şi care a fost alertat de un vecin speriat că prietena lui nu mai răspunde la telefon.

Cazul a fost expus pe larg de Jandarmeria Română, într-o postare de pe Facebook publicată joi.

itește și: În ciuda frământărilor globale, investițiile imobiliare au explodat cu 73%, în România, în 2023

"Colegul nostru era acasă, în timpul liber, împreună cu soţia. La un moment dat, primeşte pe grupul locatarilor un mesaj din partea unuia dintre vecini: 'Dacă e cineva acasă, vă rog să mergeţi până la mine, la uşă. Prietena mea nu mai răspunde la telefon, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea'.

Colegul nostru a coborât la parter, acolo unde era apartamentul fetei. Uşa era descuiată. A bătut la uşă, însă nimeni nu a răspuns. Apoi a intrat în casă.

Luminile erau aprinse în baie. La un moment dat, pe holul casei, într-o lumină obscură a observat o siluetă. 'Sunteţi bine?'. Niciun răspuns.

Citește și: Piața imobiliară, pe cale să se prăbușească ? Prețuri uriașe, rate pentru orice buzunar

Când s-a apropiat, a văzut tânăra, care se spânzurase cu o eşarfă de ţeava de gaz. 'Imaginea aceea m-a şocat pe moment. Aveam două variante: să sun la 112 şi să aştept până vin ajutoare sau să intervin imediat'.

A ales să intervină. A ridicat-o pe braţ, iar cu cealaltă mână a reuşit să îi desfacă eşarfa din jurul gâtului.

A aşezat-o apoi pe podea şi a verificat semnele vitale. Nu respira, nu avea puls.

A început manevrele de resuscitare şi respiraţie gură la gură. În timpul acesta a sunat şi la 112 şi a cerut sprijin", spun colegii jandarmului salvator.

"După ce s-a terminat totul şi am predat-o pe fată echipei medicale, m-am reîntors acasă, la soţia mea. Mă aştepta cu micul dejun. Am luat-o în braţe şi i-am spus că tocmai am readus la viaţă o tânără", declară jandarmul.

Bărbatul lucrează de 17 ani în Jandarmeria Română, iar din anul 2009 face parte din cadrul echipei Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. El este şi psihoterapeut.

"Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa fetei. Asta nu trece repede, sunt emoţii contradictorii. Însă sunt împăcat cu faptul că am dăruit o nouă şansă la viaţă unei tinere", mai spune salvatorul. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te