Scafandru român, câutat de sute de oameni în Thailanda după ce s-a dus după ancoră și n-a mai ieșit

DE Adrian Costin | Actualizat: 09.01.2023 - 12:22
Sute de salvatori îl caută pe românul care nu s-a mai întors la suprafață după o scufundare în Thailanda Foto: Rawai Municipality
Sute de salvatori îl caută pe românul care nu s-a mai întors la suprafață după o scufundare în Thailanda Foto: Rawai Municipality

Un scufundător român, în vârstă de 46 de ani, este căutat de sute de oameni, autorități și scafandri independenți, după ce s-a scufundat ca să elibereze ancora bărcii sale și nu a mai revenit la suprafață, în regiunea Phuket, Thailanda.

SHARE

Sebastian Emil Someșan (46 de ani) , prietenul său, Alexandru Florin Miron (47 de ani) și o thailandeză, Saowalak Kanhawong, au plecat, ieri, cu barca lui Sebastian, "Shonica", să se scufunde în Koh Kaew Noi, o insulă mică din Phuket, Thailanda.

După ce au terminat scufundarea, Sebastian și Alexandru s-au întors la barcă, însă când au vrut să plece, și-au dat seama că ancora era blocată de o stâncă. Astfel, Sebastian s-a scufundat apoi pentru a elibera ancora, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, conform The Phuket News .

2. -imagine fara descriere- (nu-s-a-mai-intors-la-barca--scafandru-roman--cautat-de-sute-de-oameni--in-thailanda--sebastian-s-a-scufundat-sa-elibereze-ancora--dar-nu-a-mai-iesit-la-suprafata-3.jpg)

Însă Sebastian nu mai făcuse până atunci decât scufundări până la 18 metri, această adâncime fiind entry-level pentru scufundătorii amatori. 

Citește și: Drogat, fără permis, cu numere false, a fugit din benzinărie, a amputat piciorul unui om și a fugit

„Dar, Sebastian se scufundase anterior doar la o adâncime de 18 metri, ridicând îngrijorarea că nu ar putea finaliza scufundarea în siguranță. Nu s-a mai întors la barcă”, a spus primarul din Rawai, Aroon Solos.

Citește și: Interlopul Bălănel, care a umilit și a lovit o polițistă DIICOT într-un club, spor de pedeapsă

Conform primarului din Rawai, Sebastian locuiește în localitate cu soția și cu fiica lui.

Când a văzut că Sebastian nu se mai întoarce, Alexandru a sunat-o pe soția sa, Nichkamol Theparak, în vârstă de 42 de ani, în jurul orei locale 12:45, cerându-i să contacteze salvatorii din Rawai.

3. -imagine fara descriere- (nu-s-a-mai-intors-la-barca--scafandru-roman--cautat-de-sute-de-oameni--in-thailanda--sebastian-s-a-scufundat-sa-elibereze-ancora--dar-nu-a-mai-iesit-la-suprafata-2.jpg)

Căutările pentru Sebastian au fost lansate imediat cu salvatori, voluntari din apărarea civilă, ofițeri ai municipiului Rawai, personal al Poliției Maritime și al Marinei Regale Thai. De asemenea, scafandrii străini locali s-au alăturat căutării.

Un centru de comandă a fost înființat la Yanui Beach, la nord de Nai Harn.

Guvernatorul Phuket Narong Woonciew a vizitat centrul de comandă pentru a fi informat despre eforturile de căutare în curs.

El a insistat că toată lumea ar trebui să fie atentă în și sub apă. „Există curenți puternici, chiar dacă ne aflăm la sfârșitul musonului de sud-vest”, a spus el.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te