Sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințesa Kate și prințul William, 13 ani de căsătorie

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.04.2024 - 16:47
Sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințesa Kate și prințul William, 13 ani de căsătorie - Foto: Getty images / imagine rol ilustrativ

Sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințesa Kate și prințul William, 13 ani de căsătorie. Detalii de la nunta istorică pe care au avut-o.

SHARE

Sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințesa Kate și prințul William, 13 ani de căsătorie. Detalii de la nunta istorică pe care au avut-o.

Prințesa Kate și prințul William, 13 ani de căsătorie 

Prințul William și prințesa Kate marchează cea de-a 13-a aniversare a nunții lor. Prințul și prințesa s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii grandioase în Westminster Abbey, în anul 2011. 

Citește și: Regele Charles al III-lea internat în spital. La ce operație va fi supus?

Parteneri de viață de peste 20 de ani, William și Kate s-au cunoscut la Universitatea St Andrews din Fife, Scoția, și au fost mai întâi prieteni înainte de a începe o poveste de dragoste.

William a declarat în interviul de logodnă: „Evident, amândoi ne distrăm foarte bine împreună, amândoi avem simțul umorului".

La acel moment Kate a spus despre logodnicul său că este un „iubit iubitor” care „m-a sprijinit foarte mult în momentele bune, dar și în cele rele", conform Independent.

William și Kate s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii grandioase la Westminster Abbey, pe 29 aprilie 2011.

Mireasa a purtat o rochie de culoarea fildeșului, cu detalii florale aplicate din dantelă, creată de Sarah Burton de la Alexander McQueen, în timp ce mirele a fost îmbrăcat în tunica roșie a Gărzilor Irlandeze.

Nunta regală a avut loc în prezența a 2.000 de invitați. Evenimentul a fost urmărit de peste 36 de milioane de oameni din întreaga lume.

Ei bine, au existat câteva detalii interesante la această nuntă care a făcut istorie în Regatul Unit al Marii Britanii, pe care puțini le-au observat. Guides For Brides dezvăluie câteva dintre gesturile secrete care au făcut din ziua cea mare a lui Kate și William un succes spectaculos.

Secretul din rochia de mireasă a prințesei Kate

Kate și-ar fi dorit ca rochia ei să îmbine tradiția și modernitatea, precum și creativitatea brandului Alexander McQueen.

Concepută de Sarah Burton, rochia a fost realizată din gazar de satin alb și ivory, fiind completată și de 58 de nasturi acoperiți cu gazar și organza. Aceștia au fost fixați cu bucle Rouleau.

Citește și: Kate Middleton nu le-a spus tuturor prietenilor despre cancer, unii au aflat din presă: „A fost șoc”

Cei care au creat rochia a cusut în secret o mică panglică albastră în interiorul rochiei.

Mireasa a purtat și „ceva împrumutat", respectiv tiara Cartier a reginei. A avut și „ceva vechi”, adica dantela rochiei, și „ceva nou”, adică cerceii Robinson Pelham, făcuți la comandă de părinții ei, Michael și Carole Middleton.

Kate, care în prezent face chimioterapie, s-a căsătorit cu viitorul rege al Marii Britanii, prințul William, în 2011.

Cei doi se confruntă cu cea mai mare provocare de când sunt căsătoriți, pe fondul diagnosticului prințesei Kate, în vârstă de 42 de ani, care în prezent se află într-o perioadă de recuperare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te