Salarii de 3800 de euro la DNA. Ce abilități trebuie să ai ca să obții un job bine plătit și la stat

DE Alexandra Lupascu | 26.05.2024 - 19:08
Salarii de 3800 de euro la DNA. Ce abilități trebuie să ai ca să obții un job bine plătit și la stat Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Direcția Națională Anticorupție face angajări și oferă salarii foarte bine plătite. Anunțul a fost publicat de curând și este o premieră fiindcă spune clar ce sumă poate câștiga viitorul angajat.

SHARE

Direcția Națională Anticorupție organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcții publice de specialist în sisteme de programare și proiectare baze de date în cadrul Biroului pentru tehnologia informației și comunicației.

Dacă alte instituții care caută astfel de specialiști nu oferă salarii motivante, se pare că DNA are nevoie de o persoană bine calificată, remunerată pe măsură.

Salariul brut lunar aferent funcției publice de execuție de specialist, conform Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, poate fi începând cu suma de 18.590 lei.

Salarii de 3800 de euro la DNA. Ce abilități trebuie să ai ca să obții un job bine plătit și la stat

Pentru a se înscrie la concurs, candidații trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în:
- Domeniul fundamental Matematică și științe ale naturii - ramurile de știință Informatică sau Matematică;
- Domeniul fundamental Științe inginerești - ramurile de știință Ingineria sistemelor, calculatoare și tehnologia informației sau Inginerie electrică, electronică și telecomunicații;
- Domeniul fundamental Științe sociale - ramura Științe economice – domeniile universitare Cibernetică și statistică și Informatică Economică – domeniul de licență Cibernetică, statistică și informatică economică;

○ cursuri de specializare/perfecționare în domeniul de specialitate sisteme de programare și proiectare baze de date, atestate prin certificări/diplome de absolvire/atestate specifice – nivel avansat și o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice de minimum 7 ani.

Pe lângă toate acestea, viitorii candidați trebuie să aibă un cazier „curat” și să fie apți din punct de vedere psihologic.

Citește și: Val de angajări la stat, înainte de „austeritatea” promisă de Ciolacu. 3 posturi, la Cancelaria sa

Durata normală a timpului de lucru este de 8h/zi, respectiv 40h/săptămână, iar data limită de depunere a dosarelor este 12 iunie.

Ce face un angajat la DNA pe partea de IT?

Administrarea și coordonarea utilizatorilor bazelor de date din cadrul Biroului IT la DNA presupune mai multe obligații de muncă: instalarea și configurarea aplicațiilor informatice necesare în desfășurarea activității personalului din cadrul DNA desemnat să utilizeze bazele de date, în limita de competență a acestora, crearea, dezvoltarea, testarea de aplicații interne destinate personalului DNA în vederea eliminării redundanțelor, erorilor umane și a îmbunătățirii regăsirii eficiente a informației, asigurării publicității informației publice sau de interes intern a DNA, cu respectarea legislației în vigoare.

Citește și: În ce orașe din Spania sunt joburile cel mai bine plătite? Angajații pot câștiga până la 2.000 €

De asemenea, specialistul participă la testarea unor aplicații în vederea descoperirii unor erori, face propuneri de îmbunătățire a aplicațiilor dezvoltate de terți, în vederea asigurării unui grad cât mai ridicat de securitate și ușurință în utilizarea acestora, cât și întocmirea de rapoarte statistice din bazele de date folosite de DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te