Ambasada rusă râde de România: Inventați povești cu drone! Guvernul, fără reacție la propaganda rusă

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.09.2023 - 21:36
Vladimir Putin - Foto: Profimedia Images
Ambasador Kuzmin - Foto: Facebook

Ambasada Rusiei propagă știri false în legătură cu situația apărută după ce tot mai multe drone cad pe teritoriul României. Guvernul nu are nicio reacție, ambasadorul Kuzmin nefiind deranjat de autorități.

SHARE

Ambasada Rusiei la București continuă propaganda chiar sub nasul autorităților române. Ambasada postează zilnic informații mincinoase despre război și, adesea, jignitoare, pentru România.

Ultimul mesaj este o preluare a declarațiilor fantasmagorice ale purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de externe.

Acesta spune nici mai mult, nici mai puțin, că România inventează povești cu drone.

Postarea Ambasadei ruse: 

Răspunsul Purtătoarei de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, la întrebarea cu privire la protestul părții române în legătură cu descoperirea pe teritoriul României unor fragmente de dronă
(Din briefingul privind problemele actuale de politică externă în marja Forumului Economic de Est de la Vladivostok, 13 septembrie 2023):

 
Întrebare: Cum ați putea comenta protestul Bucureștiului în legătură cu descoperirea pe teritoriul României în apropierea graniței cu Ucraina, pe malul Dunării, a unor fragmente de dronă, „similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul”, cum spun ei, ”agresiunii împotriva Ucrainei”?

Maria Zaharova: Amintiți-vă, a fost un film, în care înțeleptul vizir a spus fraza: „un vis despre un vis nu este un vis despre un vis”. Asta, iertați-mă, este un fel de absurd. Acesta este un fel de jonglerie inconsecventă și contradictorie, nici măcar nu știu, nu cu fapte, ci nu este clar cu ce. Nimeni nu a înțeles ce a fost asta. Toată lumea mă întreabă: „Ce a fost asta?”

Și eu spun: „Nu mă întrebați. Întrebați partea română.” „Cum le puteți explica poziția?” Ei bine, cum poate fi explicat? Ei vor lua orice astfel de poziție pentru că este convenabil. Pentru că poți să nu fii responsabil pentru nimic, poți inventa ce vrei. Pentru a scrie și a împinge aceste povești inventate asupra altora. Pentru că toate acestea sunt un atac informațional anti-rus.

Reprezentanții români înșiși nu au încă nicio imagine clară sau obiectivă cu privire la cele întâmplate. Nimeni nu poate înțelege ce încearcă să spună.

Considerăm demersul menționat ca o altă manifestare a conceptului „highly likely”. Adică atunci când nu există fapte, dar în același timp încerci să convingi publicul că este foarte probabil să se fi întâmplat așa ceva. Prin urmare, toate acestea sunt necesare în conformitate cu sprijinirea regimului de la Kiev. Membrii NATO fac toate acestea”.

Citește și: Zaharova amenință România: „Nu mai provocați la graniță. Nu mai aprindeți spiritele în R. Moldova”

Context

Ministerul Apărării a transmis că au fost identificate în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut fi de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

Citește și: Ambasada Rusiei la București consideră anexarea Basarabiei, în 1940, justificată

Oamenii din mai multe localități de la granița cu Ucraina au sunat la 112. Până la ora 05.00 a fost stare de alertă.

ISU Tulcea a transmis, miercuri, că s-au primit două apeluri care anunţau că sunt observate obiecte care cad în zona Nufărul.

”Aceste apeluri au fost preluate de structurile responsabile şi - cum au comunicat colegii de la MApN - se fac cercetări în teren. În ceea ce priveşte anumite pagube ori incendii în zona indicată nu au fost semnalate”, a mai transmis ISU Tulcea.

Instituţia a precizat că nu are efective care participă la verificări.

Citește și: Au fost descoperite fragmente de dronă lângă granița cu Ucraina. Erau dispersate pe zeci de metri

Ambasada Rusiei, propagandă cu repetiție. Durează de 18 luni

Newsweek România a scris, în repetate rânduri, despre faptul că ambasada Rusiei la București face propagandă mincinoasă războiului dus de Putin. Autoritățile din România nu îl deranjează nici măcar cu o convocare la MAE.

Citește și: Ambasada Rusiei la București: „Românii care luptă pentru Kiev nu intră în convenții internaționale”

O singură dată Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul MAE, după apariţia pe site-ul ambasadei a unui articol denigrator la adresa NATO, intitulat „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei şi sursa principală de dezinformare a lumii”.

Citește și: Ambasada Rusiei la București spune că „NATO latră la frontierele Rusiei”. Kuzmin, convocat la MAE

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te