Români umiliți în Viena: Puși să dea jos toate bagajele din mașină și duși la cântar. Nicio amendă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 04.12.2022 - 19:11
Poliția din Viena a umilit o familie de români Foto: ziarulromanesc.at

Polițiștii din Viena le-au cerut unor români aflați în vacanță să dea jos toate bagajele, să le arate chtianțele pentru produsele cu etichetă, trusa medicală, triunghiurile reflectorizante. Chiar dacă nu au găsit nimic în neregulă, polițiștii au dus mașina românilor la cântărit.

SHARE

Familia de români se află în zona Prater din Viena, atunci când a fost oprită de un echipaj de poliție. Aceștia le-au cerut să golească toate pungile și trollerele în stradă, atrăgând toate privirile din jur.

Citește și: Cât de periculoase sunt nevestele Cordunenilor: arest și control judiciar pentru cămătărie și șantaj

După ce aceștia nu au găsit nimic în neregulă, conform celor susținute de Marius C., polițistii le-au cerut să prezinte truse medicale, triunghiuri, în cele din urmă legându-se de faptul că acesta nu aveau vestă reflectorizantă, care în România nu este obligatorie și aceștia nu o aveau. 

Citește și: Canibalul care a invitat o studentă olandeză la cină și a mâncat-o și-a găsit sfârșitul

Toată povestea a durat peste o oră și jumătate.

Iată povestea completă, relatată de românul care se afla cu familia în drum spre târgul de Crăciun din Viena: 

"Mergeți în Viena să vedeți târgurile de Crăciun și e posibil să... fiți umiliți în stradă de poliția austriacă.
Pe scurt, am fost opriți de poliție în zona Prater, mi s-au cerut actele la control, apoi actele mașinii, apoi m-au pus să le arăt ce am în portbagaj, pe motiv că e cam lăsată mașina (eram 4 persoane cu portbagajul plin de bagele, evident), apoi m-au pus să desfac ÎN STRADĂ fiecare bagaj, fiecare troler, fiecare pungă, mi-au cerut bonurile pt cumpărăturile care erau cu eticheta pe ele, se strânsese lumea pe stradă să vadă ce se întâmplă, apoi văzând că nu găsesc nimic în neregulă mi-au cerut să le arăt triunghiuri, trusa medicală, vesta reflectorizanta (singurul lucru pe care nu îl aveam).

Între timp au mai chemat și "intăriri" încă o mașină care au verificat și aia bagajele, apoi ne-au luat buletinele și ne-au pus să îi urmăm să ne cântărească mașina, undeva la periferia Vienei, sub un pod. Ne-au cântărit mașină, au văzut că nu depășea masa maximă admisă și apoi ne-au lăsat să plecăm, fără scuze sau altceva. Nu le-a păsat câtuși de puțin când le-am spus ce joburi avem și că nu am venit aici să fur 3 haine și o pereche de adidași.

Am pierdut cam o oră și jumătate cu controlul asta. Acum vă întreb eu: de ce credeți că au făcut asta? Credeți că păream suspecți cu ceva? Va spun eu de ce: pentru că eram ROMÂNI," a povestit Marius C. pe un grup de vacanțe dedicat românilor. 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te