Canibalul care a invitat o studentă olandeză la cină și a mâncat-o și-a găsit sfârșitul

DE Adrian Costin | Actualizat: 02.12.2022 - 13:52
Issei Sagawa, în 1992, în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii de la AFP Foto: profimediaimages

Criminalul era student la Paris, la Universitatea Sorbonna, atunci când a invitat o colegă olandeză, Renee Hartevelt, la cină în apartamentul său.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Issei Sagawa era student la Paris, la Universitatea Sorbonna, atunci când, la 11 iunie 1981, a invitat o colegă olandeză, Renee Hartevelt, la cină în apartamentul său. Acolo, el a ucis-o pe tânără împuşcând-o în ceafă, a violat-o şi apoi, pe parcursul a trei zile, a mâncat părţi din corpul fetei.

Citește și: VIDEO Rusia a testat o nouă rachetă împotriva atacurilor aerospațiale. Șoigu: A fost un succes

Apoi, japonezul a încercat să scape de rămăşiţele tinerei ducându-le în Bois de Boulogne şi a fost arestat după şapte zile, când şi-a mărturisit faptele.

Citește și: Periculoasele neveste ale Cordunenilor, implicate puternic în acțiunile de cămătărie și șantaj

“Să o mănânc pe această fată a fost o expresie de iubire. Voiam să simt în mine existenţa unei persoane pe care o iubesc”, a afirmat bărbatul după arestare.

Citește și: VIDEO&FOTO Frumoasa și puternica polițistă care s-a luptat cu traficanții la frontiera cu Ucraina

Internat la psihiatrie

În 1983, experţi francezi l-au declarat pe japonez bolnav psihic. Sagawa a fost internat într-o instituţie de psihiatrie în Franţa, iar apoi în Japonia, după care, în august 1985, el a fost externat şi de atunci a rămas în libertate.

Devenit celebru, el primea numeroşi juurnalişti pentru interviuri la apartamentul său din Tokyo. Uneori, bărbatul apărea şi la televiziunea japoneză. Sagawa a publicat mai multe cărţi best-seller, cum ar fi “Canibal”.

În 1982, scriitorul japonez Juro Kara a câştigat prestigiosul premiu literar Akutagawa pentru romanul “Scrisoarea lui Sagawa”, despre crima lui Issei Sagawa.

În plus, în 2018 doi antropologi au realizat cu documentar despre acest caz, în care Sagawa afirma că nu este în măsură să explice faptele sale. “Pur şi simplu este fantezia mea. Nu pot să spun nimic mai concret. Oamenii probabil gândesc că sunt nebun”.

Și-a descris “obsesia” ca fiind “imposibil de stăvilit”

Sagawa şi-a trăit ultimii ani ai vieţii alături de fratele său, se pare într-un scaun cu rotile, după mai multe probleme de sănătate, inclusiv un accident vascular cerebral.

El nu a arătat niciun moment că regretă ce a făcut. Într-un interviu pentru Vice, în 2013, spunea în timp ce se uita la postere cu femei japoneze: “Cred că ar avea un gust delicios”.

A murit din cauza unei pneumonii

Sagawa a murit la 24 noiembrie, din cauza unei pneumonii.

Înmormântarea a avut loc cu participarea apropiaţilor săi, a precizat editorul unei autobiografii a fratelui său Jun, publicată în 2019. Nu a avut loc o ceremonie publică, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te