Rezultatul controalelor COVID în transportul public de persoane: 11.435 de amenzi

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.12.2020 - 09:17
Foto: news.ro

Poliţiştii au aplicat 11.435 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei şi au reţinut 1.278 de permise de conducere în urma unor controale vizând transportul public de persoane, în perioada 2 noiembrie - 13 decembrie.

SHARE

„În perioada 2 noiembrie - 13 decembrie, serviciile rutiere şi Brigada Rutieră Bucureşti, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane. Acţiunea a vizat verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane şi a celor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi a modului de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În activităţi, au fost angrenaţi aproape 7.000 de poliţişti şi 764 de inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, anunţă IGPR.

Au fost verificate 66.432 de autovehicule, fiind aplicate 30.763 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 572 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi a perioadelor de odihnă (OG 37/2007), 340 pentru încălcările prevăzute de H.G. 69/2012, 135 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului şi 584 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare/semnalizare.

Alte 11.435 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (Legea nr. 55/2020).

Totodată, în urma verificărilor, au fost reţinute 1.278 de permise de conducere şi 645 de certificate de înmatriculare, fiind dispuse 120 de imobilizări şi 27 de suspendări ale dreptului de utilizare a autovehiculului.

La data de 17 noiembrie, un bărbat a condus un autobuz, în Craiova, având 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă de 1.305 de lei şi a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere, pentru 90 zile.

La data de 18 noiembrie, un alt bărbat a condus un microbuz , în judeţul Gorj, fără a deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform  art. 335 alin. 2 din Codul penal. Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a oprit la semnalele poliţistului rutier şi nu deţinea asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de vehicule, cu amendă de 1.580 de lei. 

La data de 26 noiembrie, un bărbat a condus un autoturism în Galaţi, făcând transport rutier de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie de transport persoane sau copie conformă după aceasta. Conducătorul auto a fost sancţionat conform  prevederilor Legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, fiind reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare. Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru 6 luni. 

La data de 26 noiembrie, un bărbat a condus un autobuz în Galaţi, făcând transport de persoane, contra cost, fără a utiliza diagrama tahografică. Conducătorul auto a fost sancţionat conform prevederilor O.G. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, cu modificările şi completările ulterioare.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te