Recunoașteți personajul? Băiețelul vesel care a ajuns unul dintre cei mai iubiți prezentatori

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.08.2023 - 17:29
Recunoașteti personajul? Băiețelul vesel care a ajuns unul dintre cei mai iubiți prezentatori - Foto: Facebook / imagine cu caracter ilustrativ

Băiețelul vesel din imagine este astăzi unul dintre cei mai iubiți prezentatori de la noi din țară. Este cunoscut în special pentru emisiunile difuzate iarna, chiar de revelion. Da, ați ghicit! Este chiar Dan Negru.

SHARE

Dan Negru este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV de la noi și are o carieră în acest domeniu de peste 27 de ani. Publicul îl iubește, iar emisiunile sale sunt unele dintre cele mai urmărite de telespectatori.

Timișoara, orașul său de suflet

Dan Negru s-a născut și a copilărit la Timișoara. A absolvit Liceul Economic din Timișoara, apoi a urmat cursurile Facultății de Drept, însă nu a dat licența. Dan Negru a mai fost și student al Facultății de Jurnalistică, unde și-a luat licența.

Citește și: Moștenirea pe care Dan Negru le-o lasă copiilor săi. Fiica lui muncește de la 13 ani

Înainte de a lucra în televiziune, prezentatorul a ținut contabilitatea timp de un an de zile la Spitalul 'Victor Babeș'. Și-a început cariera la Radio Timișoara, în 1990, iar din 1994 a trecut la TVR.

A părăsit televiziunea publică în 1999, unde realiza emisiunea muzicală „Trupa de șoc”, pentru Antena 1, postul care l-a consacrat. Ajuns la Antenă, Negru a intrat în „echipa” lui Valeriu Lazarov, alături de Andreea Marin („Surprize, Surprize”), Mircea Radu („Din Dragoste”), Raluca Moianu („Iartă-mă”) şi Cosmin Cernat („Ploaia de stele”).

Regele audiențelor cu 22 de revelioane consecutive 

Este singurul din „trupă” care mai activează în zona divertismentului TV, notează Pagina de Media. Prima emisiune realizată la Antena 1 a fost „Academia Vedetelor” (cu probele „acvariilor”).

Au urmat „Bate palma” şi „Ciao, Darwin”, produse de Valeriu Lazarov, unul din cei mai importanți creatori de televiziune din lume, și programele de Revelion.

De-a lungul anilor, a realizat 22 de Revelioane, toate lider de audiență, cu excepția celui din urmă, menționat anterior.

Acest lucru i-a adus și un record european: este singurul moderator de televiziune care a prezentat 22 de ani consecutiv revelioane televizate – lider de audiență – conform studiilor de audiență oficiale.

De asemenea, și-a pus semnătura pe alte zeci de formate TV, fiind scenarist și autor/co-autor („Next Star”, „Plasa de Stele”, „Şerifi de România” ș.a.).

Programele de Revelion, devenite tradiții, au avut un impact atât de mare asupra telespectatorilor, din diferite generații, încât expresia „Fac Revelionul cu Negru” a devenit o exprimare populară pentru cei care petrec Revelionul acasă, în fața televizorului. Revelionul a devenit un brand sinonim cu Dan Negru, potrivit libertatea.ro. 

Întrebat, în nenumărate rânduri, dacă nu s-a plictisit să prezinte aceste show-uri, Negru mărturisea: „E o vorbă faimoasă, a zis-o la un moment dat Louis Armstrong: «Când te realizezi, te plictiseşti». Deocamdată nu m-am plictisit.

Probabil că atunci când o să mă plictisesc, o să mă las. Dar e mereu altă provocare. Sună bine, sună interesant. E ca şi cum l-ai întreba pe Hagi dacă s-a plictisit de fotbal. Cred că nu s-a plictisit! Dar vine o vreme, şi cunosc oameni din breasla mea, în care te plictiseşti”, a spus el, pentru Adevărul.

Primul revelion la TV nu a fost la Antena 1, ci la TVR. Vedeta a rememorat acel revelion într-un  interv iu acordat pentru Libertatea.

„Revelioanele ţineau atunci până la 6:00 dimineaţa. Și pe la 5:30, Gică Petrescu venea să cânte Perinița, care anunța sfârșitul programului. L-am văzut pe Gică Petrescu venind și m-am gândit, panicat, că n-am nicio fotografie de la Revelionul acela.

Și m-am dus repede la Gil Dobrică, era în carul de transmisie. «Băi, Gil! Fă-mi repede o poză!». Nu erau telefoanele cu cameră foto. Aveam un aparat vechi, pe film. «Da, bătrâne, dă-i drumul!». Intru să prezint şi îl văd deodată pe Dobrică, se pune în faţa mea şi stătea să îmi facă poză.

Mă acoperise total în direct, la TV se vedea doar spatele lui Gil care-mi făcea mie poză (râde). Colegii din car erau turbaţi, «Scoateţi-l de acolo! Nu se mai vede nimic!». Am rămas cu poza aia” a povestit Dan Negru pentru Libertatea

Viața de familie ținută departe de ochii curioșilor

Deși au un mariaj de 17 ani, soția lui Dan Negru a fost mereu o prezență discretă, bifând apariții rare pe la petrecerile mondene. Codruța și Dan Negru sunt căsătoriți din 2006, iar aceasta este de profesie medic stomatolog. 

În cadrul unui interviu, prezentatorul TV, care în prezent s-a mutat la postul de televiziune Kanal D, a vorbit despre relația sa longevivă cu soția, dar și cum se prezintă el în postura de tată. Cuplul are doi copii: pe Bogdan și Dara. Dan Negru a explicat că fix meseria diferită a soției reprezintă echilibrul din relația lor.

Citește și: FOTO Vedeta Kanal D a divorțat. În trecut a fost și iubita lui Ciprian Marica. "Locuim separat"

„Codruţa e medic stomatolog și ăsta e motivul faptului că o vedeți rar. E un medic foarte bun, care nu duce lipsă de pacienți, de asta nu m-ați văzut niciunde promovând clinica ei stomatologică.

Suntem împreună de mulți ani, copiii sunt mari deja și cred că echilibrul într-un job ca al meu îl găseşti căsătorindu-te cu cineva din afara profesiei. Probabil că funcționează şi bagajul istoric familial pe care-l duci cu tine – la noi în familie nimeni, niciodată, nu a divorțat. Au găsit mereu căi de comunicare.

Părinții mei au rămas împreună 50 de ani, până când tata s-a stins. Socrii mei, la fel. Cumnații mei sunt împreună de multi ani. Bunicii mei sau ai soției mele, asemenea. Cred că liniștea de acasă e mai importantă ca orice, și ăsta e marele meu noroc”, a dezvăluit Dan Negru pentru revista Viva.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te