Moștenirea pe care Dan Negru le-o lasă copiilor săi. Fiica lui muncește de la 13 ani

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.05.2023 - 13:24
Dan Negru îi învață pe copii să facă bani Foto: Facebook/Dan Negru

Prezentatorul TV Dan Negru le-a lăsat copiilor săi o moștenire mult mai valoroasă decât banii. El spune că agoniseala financiară poate dispărea într-o secundă, dar totul se poate reclădi de la zero.

SHARE

Dan Negru este unul dintre cei mai chibzuiți prezentatori din România. În trecut se făceau glume despre salariul și ”zgârcenia” sa. Omul de televiziune spune însă că e doar cumpătat. 

Iar această cumpătare pe care o numește, de fapt, educație financiară, le-a transmis-o și copiilor săi. Fiica lui muncește încă de la vârsta de 13 ani.

Ce moștenire le lasă Dan Negru copiilor săi. Educația financiară pe cere orice părinte ar trebui să o aibă în vedere

De-a lungul carierei sale, Dan Negru a dobândit succes și a reușit să acumuleze sume importante de bani care să-i ofere confortul necesar lui și familiei sale.

Citește și: Dan Negru spune de ce nu mai apar Mihaela Rădulescu și Andreea Marin pe TV. Asta le lipsește

Chiar dacă se poate numi un om stabil din punct de vedere financiar, cu o posibilitate peste medie, a reușit să-și învețe cei doi copii să aprecieze valoarea banului și să-i educe în spiritul conservării valorilor morale în ceea ce privește finanțele.

Din acest motiv, Dan Negru și-a dorit ca Dara și Bogdan, copiii lui, să crească într-un mediu în care să deprindă o educație sănătoasă din punct de vedere financiar și să învețe faptul că, pentru a fi de succes, este necesar să învețe să muncească de la vârste fragede pentru a dobândi ceea ce își doresc.

Sfaturile financiare oferite de Dan Negru copiilor săi

Prezentatorul consideră că cei doi copii ai săi sunt bine ancorați în realitate prin educația pe care le-a dat-o.

„Cred că i-am crescut cumpătați și liniștiți, nu au neliniștea de a avea cât mai mult.

 I-am învățat că, dorindu-și puțin, un om sărac poate să devină bogat.”, a spus Dan Negru la Kanal D.

Citește și: Dan Negru îi cere Andreei Esca să își publice salariul. „Plec în croazieră cu Gwyneth Paltrow”

De asemenea, Dan Negru știe că resursele materiale se pot pierde într-o secundă în anumite circumstanțe ale vieții, așa cum s-a întâmplat în cazul familiei sale pe vremea în care era încă instaurat regimul comunist.

 „Am învățat din familie că agoniseala financiară poate să dispară într-o noapte, pe ai mei, pe toți, și pe bunici, și pe părinți, din partea ambelor familii, i-au arestat comuniștii într-o noapte și i-au deportat în Bărăgan timp de 5 ani tocmai pentru  că erau înstăriți. Le-au confiscat tot.

Din investițiile lor de atunci eu puteam să trăiesc liniștit, dar ele au dispărut într-o noapte. Mi-a fost o bună lecție pe care am auzit-o mereu în casă, încă de mic.”, a mai spus Dan Negru.

Fata lui Dan Negru muncește de la vârsta de 13 ani

Chiar dacă are vârsta de 13 ani, fiica lui Dan Negru nu ezită să își petreacă timpul în cabinetul de stomatologie al mamei sale, acolo unde își petrece circa două ore pe zi, timp în care o ajută pe mama sa, dar și pe colegele ei, pentru a putea câștiga bani de buzunar.

„Dara o ajută pe soția mea și pe colegele soției mele. Mi-ar plăcea să-i calce ei pe urme, și nu mie. Un medic lasă ceva în urmă. Eu n-o să las nimic, doar o urmă de bucurie, într-o seară la tv.

Lumea uită bucuria aia a doua zi. Dara stă vreo două ore la treabă. E adevărat, o oră din cele două mai stă și pe Tik Tok. Dar cred că deja are vârsta bună la care să înceapă să vadă cum se câștigă banii. E mai ușor să construiești un copil bun decât să repari un matur stricat.”, a povestit Dan Negru, potrivit  cancan.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te