Recunoașteți personajul? Rămas orfan de mic, nu a vorbit până la 4 ani. Azi, e un artist român iubit

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.10.2023 - 20:00
Recunoașteți personajul? Băiețelul și-a pierdut mama la o vârstă fragedă - Foto: Facebook / imagine cu caracter ilustrativ

Este un artist desăvârșit, cunoscut și îndrăgit de întreaga țară și îl vedem mereu cu zâmbetul pe buze. Puțini știu însă despre el că a avut o copilărie dură. A văzut, de mic, ce înseamnă lipsurile și și-a pierdut mama la o vârstă foarte fragedă. Tu l-ai recunoscut?

SHARE

Copilașul din imagine a ajuns astăzi unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți muzicieni de la noi din țară. Puțini știu însă drama prin care a trecut. Da, este vorba despre Horia Brenciu. Iată cum a ajuns în muzică și ce copilărie grea a trăit.

Copilărie marcată de moartea mamei

Îi ascultăm muzica și ne încântă mereu cu prezența sa pe scenă, ori pe micile ecrane. Horia Brenciu este o prezență îndrăgită de public. Puțini știu însă dramele prin care artistul a trecut, pe vremea când era doar un copil. E un subiect delicat, despre care, în general, evită să vorbească.

Citește și: Ștefan-Mihăilescu Brăila reînvață să meargă și să citească după un atac cerebral. A fost salahor

A văzut, de mic, ce înseamnă lipsurile. Părinții lui nu au avut prea mari posibilități materiale, pentru a le oferi celor mici tot ce își doresc și o copilărie lipsită de griji. I-a fost greu, a învățat ce înseamnă munca și foametea. Dar cel mai rău, pe când avea dor 11 ani, mama artistului s-a stins din viață.

„Noi am fost o familie, cred că puțină lume știe lucrul ăsta, noi am fost o familie săracă. Mama a dispărut dintre noi când eu aveam 11 ani și fratele meu 10.

Brusc, eu și tata am simțit că trebuie să reglăm anumite îndatoriri pe care le avea mama. Tata s-a ocupat cât a putut de educație și el era bucătarul în casă. (…) La Brașov, nu numai că nu se găsea nimic (de mâncare) și cozile erau de la 2-3-4 dimineața, dar se mai și stingea lumina”, a spus Horia Brenciu, potrivit Spynews.

Întrebat despre cum a depășit pierderea mamei sale la o vârstă atât de fragedă, Horia spune: „Șocul ăsta îl simt pe măsură ce înaintez în vârstă”.

„Șocul pierderii tatălui meu a fost cel mai puternic pentru că aveam o relație foarte puternică cu el.

Dacă spunem că viața este cel mai bun profesor, fiecare copil este cel mai bun profesor pe care poți să îl ai”, mai mărturisește artistul, referindu-se la copiii lui, potrivit Unica.

Dragoste ca-n filme alături de soția sa

Horia Brenciu trăieşte o frumoasă poveste de dragoste, de mai bine de 14 ani, cu Alice Dumitrescu, iar împreună cresc patru copii, de care se simt tare mândri. Spune că familia este „pansament” pentru orice, iar pentru soţie are numai cuvinte de laudă:  

„Îi admir viaţa, cariera, realizările, toate îndeletnicirile pe care le are prin casă şi în afara ei şi aici mă refer în special la grădinărit. Îi admir forţa şi răbdarea cu care ne ţine pe mine şi pe cei 4 copiii ai noştri în frâu. O admir şi o ador pentru toate momentele matinale când mă cheamă la micul dejun. Şi cred că o să mai am multe de admirat la ea…”, a spus Horia Brenciu pentru avantaje.ro. 

Citește și: Uitat de public, actorul care a distrat România cere să fie incinerat. Să nu rămână nimic după mine

“Ne-am cunoscut în TVR, cu sute de ani în urmă. Am făcut paşi multi până să devenim un cuplu. Şi unul, şi celălalt. Alice mi-a fost producător de trei ori, la TVR în 1999, la Naţional TV în 2004 şi la Pro TV în 2006. Ultima experienţa ne-a apropiat şi mai mult. Chiar dacă au existat perioade mai puţin bune, le-am depăşit cu zâmbete, cu înţelegere, cu generozitate şi multă iubire’’, povesteşte artistul pentru OK!

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te