Reacția Armatei Române după atacul cu drone de la Ismail și Reni. A întărit măsurile de vigilență

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.08.2023 - 14:27
Momentul atacului cu drone asupra portului Ismail. Foto: Amator

Ministerul Apărării Naționale a transmis, după atacurile din porturile ucrainene Ismail și Reni că a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian.

SHARE

Armata Română a transmis, după atacurile executate în dimineața zilei de 16 august de forțele armate ale Federației Ruse împotriva infrastructurii portuare din porturile ucrainene Ismail și Reni, că a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate.

Atacul aerian, care a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, au fost filmate de marinari români aflați la câteva sute de metri distanță. Bubuiturile s-au auzit și în Galați.

Armata Română a întărit măsurile de vigilenţă după atacurile cu drone de la Ismail și Reni

”Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forțele armate ale Federației Ruse împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei. Războiul de agresiune declanșat de forțele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional.

Citește și: Ucraina spune că a respins mai multe atacuri ruseşti de-a lungul liniei frontului

În ceea ce privește atacurile cu drone, efectuate în cursul nopții trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României, structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”, a transmis MAPN.

Atac cu drone rusești în porturile Reni și Ismail din Ucraina

Rusia a atacat din nou porturile Reni și Ismail din Ucraina, aflate la granița cu România. Imagini cu atacul aerian, care a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, au fost filmate de marinari români aflați la câteva sute de metri distanță. Bubuiturile s-au auzit și în Galați, scrie Adevarul.

Potrivit reprezentanților Căpităniei Galați, s-au auzit bombardamente dinspre Reni între orele 2.00 și 4.00 ale nopții de marți spre miercuri.

Citește și: VIDEO Ucraina a atacat cu rachete podul Kerci din Crimeea. Prima reacție a Moscovei

De asemenea, un atac cu drone a vizat și portul Ismail, situat mai la sud de Reni. Atacul aerian a fost filmat de pe Dunăre de marinari români aflați la câteva sute de metri distanță.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat miercuri că un grup mare de drone rusești a ajuns la gurile Dunării și s-a îndreptat spre portul Ismail din Ucraina, în apropiere de granița cu România, conform tv8.md, 

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, le-a cerut locuitorilor din districtul Ismail, în jurul orei 01.30 noaptea, să se pună la adăpost. Alerta aeriană a fost anulată o oră mai târziu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te