Raed Arafat: Nimeni nu poate spune că putem evita valul patru. Vaccinarea e singura soluție

DE Daniel Toșa | 08.07.2021 - 12:51
Raed Arafat: Nimeni nu poate spune că putem evita valul patru. Vaccinarea e singura soluție/FOTO: Facebook/DRraedarafat

Șeful DSU Raed Arafat a declarat, joi, că, în contextul în care noua variantă Delta se extinde în întreaga lume, nimeni nu poate garanta că România nu va fi lovită și ea de valul 4 al pandemiei. El a subliniat însă că vaccinarea este singura soluție.

SHARE

La acest moment, varianta Delta este în creștere ca preponderență în toată lumea, iar în unele zone impactul este mai mare, a spus Arafat.

„Noi suntem încă în situație controlată și foarte bună în acest moment. Prin mobilitatea și ieșirea din țară și mersul în alte țări unde Delta e prezentă, e posibil să fie în următoarea perioadă o creștere pe linia variantei Delta.

Rămânem pe recomandarea că vaccinarea rămâne singura soluție cel puțin pentru a evita un impact grav al infectării. Asta se vede și în alte țări, unde a crescut numărul de cazuri, impactul pe secțiile de terapie intensivă nu e la fel ca înainte de vaccinare. Cei vaccinați care fac variante noi sunt mai puțini decât cei nevaccinați, conform datelor din Marea Britanie", a afirmat Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Două autocare cu căpșunari români au revoltat turiștii dintr-un camping din Belgia: Nu e uman

Nimeni nu poate garanta care va fi mersul în următoarea perioadă. E posibil să fie o creștere controlabilă ca până acum. Depinde de noi și de respectarea regulilor minime, a adăugat șeful DSU.

„Nimeni nu poate spune că putem evita cu totul valul 4. România nu este într-o bulă de sticlă, e mobilitate, mai ales în perioada de concedii", a conchis Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Toate aberațiile lui Pițurcă despre Euro2020: „La fotbal, cel mai frumos lucru este să marchezi”

Întrebarea nu este dacă valul patru Covid-19 va veni în România, ci când va veni și care va fi amploarea lui, a declarat la Digi24 coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță. El a reluat apelul pentru vaccinare, pentru a se evita o creștere semnificativă a numărului de infectări viitoare, așa cum se întâmplă momentan în multe țări din lume în prezent. Medicul a subliniat că oamenii pot pleca în vacanță, dar că trebuie să respecte regulile de igienă și de distanțare socială.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.