Protest de amploare al profesorilor în Capitală. Sunt așteptați peste 20.000 de manifestanți

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.05.2023 - 08:57
Protest de amploare al profesorilor în Capitală - Foto: Newsweek România

Mii de profesori din întreaga țară au pornit către București pentru a participa la cel mai mare protest din ultimii ani, eveniment la care se estimează că vor lua parte peste 20.000 de cadre didactice.

SHARE

La ora 11, cadrele didactice se vor aduna în Piața Victoriei și, la ora 13, vor porni într-un marș pe un traseu care include strada Buzești, strada Berzei, strada Știrbei Vodă, Splaiul Independenței, Podul Grozăvești, Șoseaua Grozăvești, Bulevardul Geniului și vor ajunge la Statuia Leu. Dascălii vor rămâne în fața Palatului Cotroceni până la ora 16:00.

Protest de amploare al profesorilor în Capitală

Manifestația va începe în fața Guvernului, în Piața Victoriei, iar apoi profesorii se vor îndrepta către Palatul Cotroceni.

Un autocar cu 58 de dascăli a plecat în cursul nopții trecute din Drobeta Turnu-Severin către Capitală.

De asemenea, profesorii din Suceava s-au organizat și au pornit spre București.

Pe lângă mitingul care va avea loc în Piața Victoriei, vor avea loc și proteste în diferite orașe din țară. Peste 5.000 de sindicaliști din întreg județul sunt așteptați în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Citește și: Unii profesori încep să renunțe la grevă. Mesaj pentru părinți: „De mâine se vor pune absențe”

În Suceava, organizatorii se așteaptă ca peste 2.000 de cadre didactice și personal auxiliar să participe la proteste.

La Drobeta Turnu-Severin, 500 de profesori vor picheta Prefectura Mehedinți, iar în Timișoara se vor aduna aproximativ 300 de protestatari în Piața Operei.

Al treilea marș de protest al profesorilor

Acesta este al treilea marș organizat în ultimele săptămâni în capitală. În timp ce profesorii rămân hotărâți, iar guvernanții propun doar soluții care alimentează tensiunile, elevii sunt prinși în mijlocul acestor dispute și sunt primii afectați.

Citește și: În ce condiții elevii se pot înscrie la BAC, deși profesorii fac grevă. Care e poziția ministerului

Mulți elevi de liceu care s-au pregătit timp de patru ani pentru a merge la universități din România și din străinătate, se confruntă cu riscul de a-și pierde șansa și viitorul.

Dacă probele de la Bacalaureat vor fi amânate, aceștia vor rata perioada de înscriere și admitere la facultățile din afara țării.

Restricții de trafic în București

Poliția anunță că vor fi restricții de trafic în București în timpul protestului organizat astăzi de federațiile din educație.

Începând cu ora 10:00, se va reorganiza traficul în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului.

Pe Bulevardul Aviatorilor se va circula doar către Bulevardul Lascăr Catargiu, iar treptat se va restricționa traficul pentru a permite staționarea autocarelor pe Șoseaua Kiseleff, benzile I, III și IV, între Strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei, fără a afecta intersecțiile. Banda a doua de circulație pe acest tronson va fi dedicată autovehiculelor de intervenție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te