FOTO Protest al comunității LGBT, înainte de referendumul CpF: “Stați acasă, dacă vă pasă”

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 30.09.2018 - 17:42
Protest al comunității LGBT. FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Comunitatea LGBT protestează, duminică, împotriva inițiativei Coaliției pentru Familie de a modifica definiția căsătoriei în Constituție, pe care o cataloghează drept restrictivă.

SHARE

Update: Câteva sute de persoane au protestat in Piața Victoriei. Oamenii au avut steaguri in culorile curcubeului și pancarte cu mesaje care îndeamnă la boicotarea referendumului, dar și care cer separarea Bisericii de stat: "Ţinem separat biserica de stat”, "1, 2, 3 homofobii jos cu ei” şi "Staţi acasă dacă vă pasă” .

“Am ieșit in strada pentru a transmite un semnal societății ca drepturile omului nu se voteaza, ca romanii nu trebuie sa legitimeze prin prezenta un referendum anti-democratic, care ne îndepărtează de Europa și care permite cultelor religioase sa schimbe legea fundamentala”, a declarat, pentru Newsweek România, Vlad Viski, director executiv al asociației MozaiQ, care lupta pentru drepturile persoanelor LGBT, organizator al protestului. 

Protest al comunității LGBT. FOTO: Inquam Photos - Adriana Neagoe

Protest al comunității LGBT. FOTO: Inquam Photos - Adriana Neagoe

FOTO: Facebook Vlad Viski

——— 

“ Ieșim în stradă pentru a spune hotărât #boicotreferendum pentru că drepturile omului nu se votează, pentru că iubirea nu se votează! Ieșim în stradă pentru că refuzăm să legitimăm un referendum care împrăștie ură și divizează cetățenii. Ieșim în stradă pentru că nu toate referendumurile sunt democratice și de multe ori sunt folosite de lideri autoritari pentru a restrânge drepturi cetățenești. Ieșim în stradă pentru că locul nostru este în Europa, un loc al valorilor democratice, ce țin de respect pentru minorități, stat de drept, oportunități egale pentru toți cetățenii. Ieșim în stradă pentru a apăra comunitatea LGBT de atacurile și minciunile pe care le aruncă în spațiul public inițiatorii modificării Constituției”, potrivit paginii de Facebook unde a fost anunțat protestul. 

Citeste și: VIDEO Președintele CpF, jignit în direct de un cameraman al TVR: “Ce penibil sunteți!”

La protestul “Iubirea nu se voteaza”, care are loc între orele 13.00 și 16.00, în Piața Victoriei, și-au anunțat prezența peste 800 de persoane. 

Referendumul pentru modificarea definiției căsătoriei în Constituție, inițiata de Coalitia pentru Familie, un grup de organizații creștine, va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie. 

Citește și: Decizie istorică: CCR recunoaște viața de familie în cazul românului gay căsătorit cu un american

Mesaj de la protestul de la Universitate, imediat după ce Senatul a dat undă verde referendumului pentru modificarea Constituției. Foto: Inquam Photos - Liviu Florin Albei

CpF vrea modificarea Articolului 48 (1) din legea fundamentală, pentru a prevedea că familia se întemeiază prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, prevedere care există deja in Codul civil. 

Activiștii civici și pentru drepturile omului au criticat organizarea consultării populare fără Sistemul electronic de monitorizare, care ar fi împiedicat orice fraudă. Referendumul va costa aproximativ 164 milioane de lei, bani care provin din Fondul de rezervă bugetară. 

Citește și: FOTO Afișe cu „homosexualii care iau copiii” oamenilor, prin toată țara, înaintea referendumului CpF

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te