Procurorul din Caracal care nu a permis intrarea în locuința lui Dincă, cercetat penal

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 31.07.2019 - 16:13

Inspecția Judiciară a demarat cercetarea disciplinară și a cerut suspendarea din funcție a procurorului Ovidiu Cristian Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pe care îl acuză de exercitarea funcției cu gravă neglijență.

SHARE

„În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, se arată într-un comunicat transmis de Inspecția Judiciară.

De asemenea, inspectorii au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Citește și Procurorii din Caracal se apără: nu le-au interzis polițiștilor să intre în casa suspectului

Procurorii din Caracal susțin că nu le-au interzis polițiștilor să pătrundă în domiciliul lui Gheorghe Dincă la ora trei dimineața, iar decizia de a intra în casa suspectului de crimă abia după ora 6.00 ar fi fost luată de comun acord, arată unui raport al Serviciului de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului Parchetului General.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu  le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat. În raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo”, precizează Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Documentul confirmă însă că au existat disfuncționalități care au făcut ca intervenția în  acest caz să se desfășoare cu întârziere.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -