Prințul acuzat că l-a ucis pe Arthur și un prinț român cer despăgubiri de 1 milion de euro

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 20.05.2021 - 13:20
Prinții Emanuel von und zu Liechtenstein și Dimitrie Sturza, alături de ursul Arthur. Colaj realizat de Zi de Zi

Prințul Dimitrie Sturdza a anunțat că se solidarizează cu Emanuel von und zu Liechtenstein, cel acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur, și vor cere despăgubiri de 1 milion de euro de la asociația Agent Green.

SHARE

Prințul Dimitrie Sturdza a reacționat la acuzele aduse prințului Emanuel von und zu Liechtenstein referitoare la împușcarea ursului pe nume Arthur venite din partea ONG-ului Agent Green și susține că asociația a mințit.

„În vremea lui Nicolae Ceaușescu, în România erau undeva la 4.000 de urși, iar în prezent sunt undeva între 8.000 și 12.000 de urși. E adevărat, nu au fost numărați, lucru foarte greu de făcut, dar ce este sigur, este că sunt prea mulți urși.

Aici, la reședința mea de pe Valea Gurghiului, am avut un câine care a fost omorât de un urs care se tot plimba pe aici. Sunt patru urși ceva mai sus de unde stau eu și nu te mai poți plimba prin pădure. Dacă nu ai pușca la tine, nu te plimbi prin pădure deoarece e extrem de periculos”, a declarat, pentru publicația Zi de Zi, prințul Dimitrie Sturdza.

Prințul Dimitrie Sturdza provine dintr-o veche familie nobilară. A plecat din România în 1948, la vârsta de 10 ani. A fost rebotezat de regina-mamă Elena şi a copilărit cu Regele Mihai. Locuiește în Elveția şi are o casă în satuș Brădeţelu din Mureș.

Citește și: Alegeri în Bragadiru: „luptătorul“ Ghiță de la PSD contra liberalului cu Maybach. USR susține PMP

Ursul de 670 de puncte al lui Ceaușescu

Și prințul român susține că Arthur nu era cel mai mare urs din România.

„În ce privește ursul Arthur, cel mai mare urs după cei de la Agent Green, nici măcar nu avea un nume. Ei au fost cei care i-au pus acest nume. Aici, în zona unde locuiesc pe Valea Gurghiului, sunt doi urși mai mari decât acel urs pe care l-au botezat Arthur.

A fost un urs, cel numit de ei Arthur, de 598 de puncte care a fost împușcat la 300 de metri de o fermă unde a făcut ravagii. Gabriel Păun, reprezentantul Agen Green, a mințit, în primul rând că nu e cel mai mare urs din România, ursul lui Ceaușescu are 670 de puncte, al meu are 620, iar cel botezat de ei Arthur nici măcar nu avea 600 de puncte.

Citește și: Patriarhia îi dă o palmă lui IPS Teodosie: refuză să-l facă mitropolit și îl acuză de fapte ilegale

A doua minciună spusă de el a fost aceea că ursul a fost căutat sus în munte unde avea locul lui, lucru, de asemenea, neadevărat. Au făcut o campanie de defăimare împotriva Prințului Emanuel”, a precizat Dimitrie Sturdza.

Prințul Dimitrie Sturdza a precizat faptul că următorul pas va fi darea în judecată a reprezentantului Agent Green.

„Noi, eu împreună cu Prințul Emanuel de Liechtenstein, vom intenta un proces împotriva lui Gabriel Păun și îi vom cere un milion de euro despăgubiri, bani care se vor duce la familiile care au avut oameni morți din cauza atacurilor de urși. Mă solidarizez cu Prințul Emanuel, la fel cum toți vânătorii din România sunt solidari cu mine”, a afirmat Dimitrie Sturdza, pentru Zi de zi.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.