Primul magazin automatizat din România. Clienții nu scanează produsele şi nu plătesc la casă

DE Octavia Constantinescu | 22.03.2024 - 16:00
Primul magazin automatic construit în România. Clienții nu scanează produsele şi nu plătesc la casă - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Primul magazin automatizat construit în România. Clienții nu scanează produsele şi nu plătesc la casă. Unde va fi amplasat și cum vor proceda clienții când trebuie să plătească?

SHARE

Primul magazin automatic construit în România. Clienții nu scanează produsele şi nu plătesc la casă. Unde va fi amplasat și cum vor proceda clienții când trebuie să plătească?

Unicul magazin automatizat din România

Primul lanţ de magazine care va deschide unicul magazin complet automatizat din România este Auchan. Supermarketul va fi inaugurat luna viitoare în partea de nord a Bucureştiului, în cartierul Pipera, într-o zonă cu clădiri de birouri.

Magazinul va permite clienţilor să îşi achiziţioneze produsele fără a fi nevoiţi să le plătească la casă, fie ea self sau cu angajaţi. Întregul proces se datorează unei aplicaţii în care clientul trebuie să îşi instaleze un card bancar printr-un sistem complet securizat, informează Economica.ro.

Citește și: Un supermarket le acordă angajaților bonusuri de 6.700 €. Este cunoscut și românilor

Supermarketul va fi împânzit de camere cu senzori, care urmăresc fiecare mişcare şi permit clienţilor să cumpere produsele. Mișcările sunt convertite în vectori care materializează părțile corpului și care sunt utilizați exclusiv pentru identificarea momentului în care un articol este ridicat sau pus jos și sunt șterși după 30 de minute. Auchan va păstra datele despre locul, orele tranzacțiilor și articolele cumpărate timp de 3 ani de la data cumpărăturilor.

Aplicaţie Auchan GO este deja disponibilă pe toate platformele, iar clientul mai este nevoit doar să îşi facă un cont, să îşi introducă numărul de telefon şi datele cardului şi să completeze câteva informaţii personale. Accesul persoanelor sub 18 ani nu este permis în magazin.

La intrare în supermarket, clienţii vor scana un cod QR pe telefon generat în aplicaţie, care este unic şi poate fi folosit doar odată. După ce îşi aleg produsele dorite, clienţii se îndreaptă către ieşire iar la scurt timp tranzacţia va apărea în aplicaţie. În aplicaţie pot fi introduse doar carduri bancare emise de o bancă naţională. Bonurile de masă nu vor fi acceptate. Punctele de fidelitate de pe aplicaţia standard MyAuchan nu pot fi folosite în Auchan GO. Plata se va face automat în momentul în care clientul iese din magazin pe la poarte de securitate. Bonul fiscal va fi trimis tot pe aplicaţie.

Citește și: O prăjitură, retrasă dintr-un supermarket. S-au găsit bucăți de plastic. Cum iei banii înapoi

Dacă clientul se răzgândeşte şi nu mai vrea să cumpere un anumit produs, acesta trebuie amplasat exact din locul din care a fost luat. Produsele nu pot fi transmise între ele de la un client la altul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te