Primarul Sectorului 1, mandatat să ceară în instanță rezilierea contractului cu Romprest

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.07.2021 - 18:05
Primarul Sectorului 1, mandatat să ceară în instanță rezilierea contractului cu Romprest. / Foto: digifm.ro

Consiliul Local Sector 1 a aprobat mandatarea primarului Clotilde Armand în vederea promovării unei acţiuni în instanţă având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate cu Romprest.

SHARE

Hotărârea a fost adoptată cu 17 voturi pentru şi 9 abţineri.

Hotărârea a trecut cu amendamentele formulate de grupul consilierilor locali PNL conform cărora:

- Consiliul Local aprobă mandatarea primarului Sectorului 1 să promoveze această acţiune în instanţă cu respectarea de prevederi contractuale şi procedurii prealabile privind notificarea operatorului de salubritate referitor la nerespectarea clauzelor contractuale;

Citește și: Primarul Clotilde Armand anunță un al treilea salubrist în Sectorul 1. Va mătura și străzile

- primarul Sectorului 1 va respecta contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate încheiat cu Romprest până la pronunţarea unei hotărâri definitive prin care se dispune rezilierea contractului şi va informa periodic, la fiecare 30 de zile, în scris, sub forma unui raport, Consiliul Local cu privire la conţinutul tuturor actelor întocmite în derularea procesului de reziliere a contractului.

Un alt amendament al grupului PNL ce a fost adoptat stipulează că orice prejudiciu care ar putea să apară din cauza nerespectării prevederilor contractului cu Romprest şi a legislaţiei în vigoare sau prin pierderea acţiunii de reziliere a contractului cade exclusiv în sarcina primarului Sectorului 1 şi aparatului de specialitate al edilului.

Citește și: Armand arată că plătește de 7,5 ori mai puțin către Brai-Cata decât la Romprest

„Asta înseamnă să nu renunţi. E o mare victorie”

"Dincolo de linşaje mediatice, dincolo de jignirile şi calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri, când consilierii PSD şi PNL nu s-au prezentat la şedinţa de consiliu şi au făcut front comun pentru compania care şantajează autoritatea locală şi cetăţenii din Bucureşti, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarul Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. De astăzi, primarul poate solicita Justiţiei rezilierea contractului cu Romprest. Asta înseamnă să nu renunţi. E o mare victorie. Este ceea ce trebuia făcut de toţi primarii dinaintea mea", a scris Clotilde Armand, pe Facebook. 

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a spus înainte de şedinţa Consiliului Local că PNL va susţine proiectul de hotărâre privind iniţierea unei acţiuni în instanţă pentru rezilierea contractului cu Romprest, însă va formula amendamente.

Citește și: FOTO Fosta nevastă a lui Borcea, nuntă de lux la Miami cu un brazilian. Meniu cu sarmale și miel

"Rolul Consiliului Local este de a vota pe oportunitate, avem nişte amendamente la acest proiect, prin care ne asigurăm că votul Consiliului e dat pe oportunitate, iar legalitatea, respectiv prejudiciile ce pot rezulta din lipsa legalităţii sunt în sarcina celor ce au datoria să verifice aceste lucruri, deci a doamnei primar şi a aparatului dânsei", a explicat Sebastian Burduja într-o conferinţă de presă.

''Necesitatea rezilierii contractului cu Romprest are la bază sistarea activităţii de colectare a deşeurilor municipale de către această companie începând cu data de 26 iunie, invocând pretinse întârzieri la plată sau imposibilitatea de predare a unor categorii de deşeuri către operatorii de depozitare'', a scris Primăria Sectorului 1 pe Facebook.

Mandatarea lui Clotilde Armand pentru recuperarea sumelor nelegal plătite către Romprest, respins de consilierii locali

Clotilde Armand a spus că, din păcate, amendamentul USR PLUS care prevedea mandatarea ei pentru recuperarea sumelor nelegal plătite către Romprest a fost respins de către consilierii locali. "Vom pune, totuşi, capăt şantajului practicat de compania Romprest pe sănătatea locuitorilor Sectorului 1 şi vom stopa jaful asupra bugetului local generat de acest contract", a declarat Clotilde Armand.

Autoritatea locală a reamintit că Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară din cadrul Ministerului Finanţelor a constatat că Sectorul 1 a fost prejudiciat cu suma de 243.896.931,56 lei, în derularea contractului încheiat cu Romprest Service SA în 2008. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.